5.3 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Italija potrdila prva primera koronavirusa, zbolela sta kitajska turista

V Italiji so potrdili prva dva primera okužbe s koronavirusom, sta na pozni večerni novinarski konferenci v vladni palači potrdila italijanski premier Giuseppe Conte in minister za zdravje Roberto Speranza. Gre za kitajska turista, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

 

“Ni nikakršnega razloga za ustvarjanje panike v družbi,” je na novinarski konferenci še poudaril Conte.

“Smo na preži, potrjena primera nas nista našla nepripravljenih,” je še dodal Conte. Ob tem pa tudi obelodanil, da je vlada sklenila zapreti letalski promet s Kitajsko.

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je sicer prav nocoj zaradi novega koronavirusa iz Kitajske razglasila izredne zdravstvene razmere po svetu. Ob tem je države pozvala h koordinaciji ukrepov v skladu z njihovimi smernicami, poročajo tuje tiskovne agencije.

Virus je doslej na Kitajskem zahteval 170 smrtnih žrtev. Z novim koronavirusom je po vsem svetu trenutno okuženih več kot 8100 ljudi, kar je več kot pri izbruhu sarsa med letoma 2002 in 2003. Takrat je bilo po podatkih WHO okuženih 8096 ljudi, umrlo jih je 774. Vrhunec okužb z novim koronavirusom sicer strokovnjaki pričakujejo čez približno teden dni.

Izven Kitajske so doslej okužbe z novim koronavirusom potrdili v približno 20 državah.

Zadnje novice

Sorodne vsebine