11.5 C
Ljubljana
nedelja, 29 maja, 2022

Islamska politična stranka želi s sodelovanjem na volitvah v Belgiji vzpostaviti islamsko državo in šeriatsko pravo

Že drugič v šestih letih bo Islamska stranka sodelovala na lokalnih volitvah v Belgiji. Stranka želi ustvariti islamsko državo in ločiti moške in ženske v javnem prevozu.

“Naš cilj je 100-odstotna islamska država, vendar ne želimo uzakoniti nošenja rut,” pravi ustanovitelj strankeRedouane Ahrouch. “Z vzpostavitvijo šeriatskega prava želimo slediti preroku iz Korana,” je dodal.

Islamska stranka se jasno osredotoča na koszervativne muslimane in ima že dva člana, ki sta bila izvoljena na volitvah 2012. Letos bo sodelovala v 28 občinah. Ahrouch pravi, da želi doseči cilje stranke, ne da bi s tem kršil belgijsko ustavo. Ni pa jasno, kako želi to storiti, saj je cilj stranke tudi ločiti moške in ženske v javnem prevozu.

Belgijski državni sekretar za priseljevanje, Theo Francken, je dejal, da se mu stranka “gnusi”: “Politična stranka z imenom ‘Islam’ v Belgiji raste. Odkrito pozivajo k uvedbi šeriatskega prava. Šeriat krši človekove pravice, zato so šeriatske stranke antidemokratske. To so volkovi v ovčjih oblačilih,” poroča Voice of Europe.

Dejal je še, da je to “klasični primer taqiya” (kar pomeni, da je muslimanom dovoljeno zavajanje, če s tem pripomorejo k širjenju islama): “Ne da bi se dotaknili ustave želijo vzpostaviti 100-odstotno islamsko državo. Nemogoče laži. Zanima me, kakšna je njihova kampanja, ko so kamere ugasnjene.”

Strokovnjaki pravijo, da bi stranka lahko nekaj dosegla, ker veliko levičarskih strank z muslimanskimi kandidati izgublja priljubljenost med maroškimi in turškimi volivci. Ime “Islamska stranka” bi lahko spodbudilo muslimane, da glasujejo zanjo.

A. G./Nova24TV

Sorodne vsebine