7.2 C
Ljubljana
torek, 26 oktobra, 2021

Islamisti želijo omejevati svobodo medijskega poročanja

Islamistična stranka Denk, ki deluje na Nizozemskem, si želi večjo konrolo, beri cenzuro, medijev. Njihov poslanec v nizozemskem parlamentu Selcuk Öztürk je dejal, da so mediji četrta veja oblasti in delajo »kar hočejo«, zato je potrebno uvesti določene vzvode, da se njihova »moč omeji«.

Očitno vodstvo stranke Denk, ki jo vodijo predvsem turški priseljenci na Nizozemskem in je povezana z režimom turškega samodržca Erdogana, črpa navdih iz »stare domovine«. V Turčiji so v zadnjih letih deset tisoče novinarjev zmetali na cesto in jim preprečili delo, več tisoč pa se jih nahaja v zaporih oziroma proti njim potekajo sodni postopki.

V drugih nizozemskih strankah so kritični do poizkusov cenzuer medijev. Funkcionar desne stranke PVV je dejal, da svoboda medijev pomeni ravno to, da medijev nihče ne kontrolira in omejuje.

V stranki Denk se namreč pritožujejo, da novinarji »tendenciozno« objavljajo izpade strankinih funkcionarjev, recimo vodje stranke Tunahana Kuzuja, ki je dejal, da naj se tisti (Nizozemci), ki se ne strinjajo s spremembami (islamizacijo), ki poteka v mnogih soseskah nizozemskih mest, preprosto poberejo kam drugam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine