13.9 C
Ljubljana
sobota, 1 oktobra, 2022

Islamist, odgovoren za pokol v pariški koncertni dvorani Bataclan je rekel, da so le teroristi in džihadisti avtentični muslimani

Piše: Ivan Šokić (Nova24tv)

Po mnenju terorista Salaha Abdeslama, odgovornega za masaker v Bataclanu novembra 2015, so islamski teroristi in džihadisti “avtentični muslimani”. Preživelim v terorističnem napadu in družinam pobitih je sporočil, da napad ni bil “nič osebnega”.

Islamski terorist Salah Abdeslam odgovoren za teroristični napad na francoski nogometni stadion, več restavracij in kavarn ter glasbeno dvorano Bataclan je edini preživeli od devetih teroristov, ki so nesrečnega novembra 2015 v napadu pobili 130 ljudi. 386 ljudi je bilo ranjenih.

“Kot prvo, bi rad v zvezi z izjavami belgijske sodnice nekaj razjasnil. Govori o teroristih, džihadistih, radikalcih. Vsi ti izrazi povzročajo zmedo. Vse to je samo avtentični islam. Vsi ti radikalci so muslimani,” je po poročanju Breitbarta na sojenju v sredo, 15. septembra 2021, povedal Abdeslam.

Nič osebnega, borili so se proti Franciji

Islamski terorist je pred sodiščem povedal, da teroristični napad v katerem je svojimi somišljeniki pobil 130 ljudi, skoraj 400 pa je bilo ranjenih, ni bil nič osebnega. “Vem, da je lahko moja izjava šokantna, a namen ni vtirati sol na odprto rano, temveč biti iskren do tistih, ki so utrpeli neizmerljivo izgubo.”

Rokovanje takratnega francoskega predsednika Franciosa Hollanda s pripadniki pariške protiteroristične enote ob 1. obletnici terorističnega napada v Bataclanu (foto: EPA)

“Pravim vam: Borili smo se proti Franciji, napadli smo Francijo, ciljali smo civiliste, a nismo imeli ničesar osebno proti njim. Tarča je bila Francija, nič drugega. Francoska letala ne razlikujejo med moškimi, ženskami, otroci. Uničijo vse kar jim je na poti,” je nadaljeval Abdeslam. Pri tem naj bi imel v mislih francosko bombardiranje Islamske države v času francoskega predsednika Françoisa Hollanda.

Ko so prejšnji teden začeli s sojenjem Abdeslamu in ga vprašali o njegovem poklicu, je povedal, da je vojak Islamske države. Poleg Abdeslama je na zatožni klopi še 20 obtožencev, obtoženih sodelovanja v terorističnem napadu. Šestim sodijo v njihovi odsotnosti, za pet pa domnevajo, da so mrtvi. Abdeslama so že obsodili na 20 let zapora zaradi strelskega spopada na begu pred organi pregona v Belgiji. Po pričakovanjih naj bi sojenje zaradi terorističnega napada na Bataclan trajalo do devet mesecev.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine