6.4 C
Ljubljana
sreda, 22 marca, 2023

Irska univerza organizira dogodek o »iliberalni« slovenski vladi. Gre za nov napad levičarjev iz tujine?

Piše: A.S.

Univerza Maynooth, ki je ena od štirih glavnih univerz Nacionalne univerze Irske, je v sklopu Centra za evropske in evrazijske študije napovedala v sredo spletni dogodek »Novi fant v iliberalni soseski: Slovenija pod Janšo«.

Že iz opisa dogodka in seznama gostov lahko domnevamo, da gre za še en napad na slovensko desnosredinsko vlado, s kakršnimi se iz tujine sooča odkar je prišla na oblast. V opisu lahko preberemo, da je Janša »pritegnil mnogo mednarodne pozornosti zaradi politike njegove vlade do akademske neodvisnosti, napadov na neodvisne novinarje in medije in zaradi njegovih »intervencij na družbenih omrežjih«, oziroma zaradi njegovih čivkov na Twitterju.

Tuji osrednji mediji, ki so povezani s slovenskimi levimi mediji, poleg Madžarske in Poljske napadajo tudi Slovenijo zaradi t.i. »kratenja medijske svobode«. Po drugi strani niti slovenski, niti tuji, osrednji mediji ne poročajo o tem, da je bil na novinarsko konferenco SD preprečen vstop snemalcu Nova24tv, ali o drugih primerih cenzure in izkrivljanja novic, ki smo jim priča v »osrednjih« medijih. Prav tako mednarodni levi mediji izkrivljajo dejstva in svoje slovenske kolege prikazujejo kot nekakšne »žrtve« novega »totalitarizma«. Ob tem se je treba vprašati ali bi »totalitarna« vlada dopustila divjanje politkolesarjev in sovražnosti, ki jih osrednji levi mediji v Sloveniji kažejo do trenutne koalicije. Levičarski mediji se radi smatrajo za »neodvisne«, kljub temu pa so njihove kritike ideološko in politično motivirane, pri tem pa jim pomagajo tovariši iz tujine.

Glavni govorci bodo prof. Ksenija Horvat iz ljubljanske univerze, politolog prof. Florian Bieber iz Gradca, ki se posveča predvsem »sociologiji rase in med-etničnim odnosom«, ter dr. Oto Luthar in dr. Tanja Petrovič iz ZRC SAZU.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine