19.7 C
Ljubljana
četrtek, 8 junija, 2023

Ironija politične korektnosti: transspolna »ženska« Lia Thomas v ZDA zasedla prvo mesto na študentskem prvenstvu ženskega plavanja

Piše: Rodoljub.si

V moderni dobi politične korektnosti in »woke« ideologij se mnoge stvari, pripeljane do skrajnosti, sprevračajo v svoja nasprotja. To bi lahko rekli tudi za sodobni feminizem, ki je od gibanja za enakopravnost žensk prerasel v ideologijo sovraštva do moških, večvrednosti žensk in naklonjenosti istospolnim in drugim domnevno zatiranim manjšinam.

Feminizem, tako kot LGBT ideologija in priznavanje transseksualcev za resnične moške ali ženske, spada v okvir kulturnega marksizma. Vendar pa so nekatere feministke, ki so veljale v zlati dobi kontrakulture, v šestdesetih letih prejšnjega stoletja za radikalne, danes kritične do transspolnosti. Velja omeniti tudi pisateljico knjižnih uspešnic o Harryju Potterju, J.K. Rowling, ki morda ni bila radikalna feministka, je pa bila naklonjena feminizmu in LGBT gibanju. Rowlingova se je namreč znašla pod plazom kritik, vključujoč mnoge bivše oboževalce in glavne zvezdnike filmov o njenem knjižnem junaku, potem ko je zapisala na družbenih omrežjih, da sta spola le dva in ko je bila kritična do novega izraza za biološke ženske – osebe z menstruacijo. Če bi rekli, da je menstruacija ženska značilnost, bi namreč s tem izključevali transspolne »ženske«. Tako so mnoge feministke »starega kova« kritične do dejstva, da lahko moški postanejo ženske in da lahko celo tekmujejo v ženskih športih.

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine