5 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Iransko vojaško ladjo med vajami ponesreči zadela raketa

Med mornariškimi vajami v Omanskem zalivu je v eno od iranskih vojaških ladij priletela raketa, ki jo je izstrelila druga iranska ladja. Pri tem je bil ubit najmanj en človek, več pa je ranjenih. Šlo naj bi za nesrečo, je danes poročala iranska državna televizija.

Do nesreče je prišlo med vajami s pravim strelivom pred obalo mesta Bandar e Džask na jugu Irana. Ladja naj bi na območje streljanja privlekla tarčo, nato pa se ni dovolj odmaknila, ko je druga na tarčo izstrelila raketo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ladja Konarak naj bi potem potonila. Iranska mornarica je doslej potrdila smrt enega mornarja. Sporočili so tudi, da incident preiskujejo. Ni pa jasno, koliko mornarjev je bilo na ladji. Po neuradnih podatkih naj bi jih bilo več ranjenih.

Konarak je manjša ladja za logistično podporo, ki je bila izdelana na Nizozemskem, iranska mornarica pa jo je kupila še pred iransko revolucijo leta 1979. Dolga je 47 metrov in nosi štiri manevrirne rakete, je poročala iranska televizija.

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine