18.8 C
Ljubljana
nedelja, 1 avgusta, 2021

Iranska novinarka prosi ameriške medije: Ne nasedajte iranski propagandi!

“Ne verjemite iranski propagandi glede žalovanja za Soleimanijem.” To je sporočilo  iranske novinarke in aktivistke Masih Alinejad, ki ga je v ponedeljek objavil The Washington Post. Na žalost, kot kažejo NewsBusters, ki poročajo o reakciji liberalnih medijev na Soleimanijevo smrt, niso upoštevali njenih opozoril in so voljno postali ustnik za morilski režim.

S tem, ko so liberalni mediji vneto trdili, da so Iranci zaradi Soleimanijeve smrti »združeni« proti ZDA, so izpadli kot norci, ko so prišla na dan dejstva o njegovem barbarstvu.

Alinejad je spomnila, da je general odgovoren za pokole svojih rojakov, potem ko so protestirali proti režimu. “Po poročanju Reutersa so varnostne sile ubile več kot 1500 ljudi, vključno z enotami Revolucionarne garde Soleimanija, najmanj 7000 pa jih je bilo aretiranih,” je spomnila bralce. “Internet je bil izključen pet dni. Teheran še ni objavil svojih uradnih podatkov, kar kaže na to, da je bilo število umrlih še večje,” je, kot poroča NewsBusters, še dejala omenjena iranska novinarka in aktivistka.

Očitno so imeli tudi ti protestniki “ostre besede o Soleimaniju in so imeli velko povedat tudi o njegovi podpori radikalnim islamskim teroristom. Družine pobitih protestnikov so morale plačati denar za vrnitev teles svojih dragih, ki jim niso smeli prirediti  javnih pogrebov. Nekaj pogrebnih sprevodov, je razgnala celo vojska. Liberalnim medijem pa je očitno vseeno…

Več preberite na POVEZAVI.

Zadnje novice

Sorodne vsebine