18.5 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Ilegalne migracije: Oborožen napad na Grčijo in EU! – Grški premier Micotakis: “Grčija se ne bo pustila izsiljevati!”

Iz Grcije prihajajo novice, da so ilegalni migranti, ki jih pošilja Erdogan, začeli po metanju kamnov in solzilca na grske policiste streljati z bojnim strelivom.

 Se je to že sprevrglo v oborožen napad na Grčijo in s tem na EU?

meje grčija turčija

Grška policija je ponoči aretirala 45 migrantov, ki so nezakonito prišli v Grčijo iz Turčije. Več kot 5000 ljudem pa so preprečili vstop v Grčijo. Grški premier Kiriakos Micotakis je danes ponovil, da Grčija nikomur ne bo dovolila, da bi nezakonito prečkal mejo, poročajo tuje tiskovne agencije.

 “Grčije ni mogoče izsiljevati in se ne bo pustila izsiljevati,” je po poročanju grške televizije Skai dejal Micotakis v pristaniškem mestu Aleksandropolis, kjer se bo popoldne sešel z vodji evropskih institucij. Poudaril je še, da so meje Grčije tudi meje Evrope.

Med tistimi, ki jih je ponoči aretirala grška policija, prevladujejo migranti iz Afganistana, Pakistana, Maroka in Bangladeša, je poročala grška državna televizija ERT.

POSNETEK prikazuje masovni poskus prečkanja grške meje.

Potem ko je turški predsednik Recep Tayyip Erdogan v soboto objavil, da so iz Turčije vrata v EU za migrante odprta, so se številni migranti napotili proti turško-grški meji. Erdogan naj bi po oceni opazovalcev želel okrepiti pritisk na zahodne države, da podprejo njegovo vojaško operacijo v Siriji.

Ob Erdoganovih napovedih je Grčija na mejo s Turčijo napotila vojsko, da bi migrantom preprečila prečkanje meje. Grški premier Micotakis je ob tem v nedeljo sporočil, da je država za mesec dni prekinila sprejemanje novih prošenj za azil.

Erdoganove horde poskušajo prečkati grško mejo

Erdoganove horde poskušajo prečkati grško mejo, / foto: Printscreen Twitter

Zadnje novice

Sorodne vsebine