0.3 C
Ljubljana
četrtek, 30 novembra, 2023

Hamas še naprej nastavlja civiliste za živi zid! Tokrat uporabil pravoslavno cerkev v Gazi, mediji pa spet verjamejo Hamasovi propagandi!

Piše: G. B.

“V izraelskem napadu na Gazo več mrtvih in ranjenih v cerkvi”. To je naslov ene od jutranjih novic na STA. In seveda namig, da je barbarski maščevalni napad Izraela na Gazo spet terjal smrtne žrtve, tokrat med kristjani.

Kot poroča STA, so izraelske sile v raketnem napadu minulo noč poškodovale grško pravoslavno cerkev v Gazi, pri čemer je bilo po navedbah tamkajšnjih oblastih ubitih in ranjenih več ljudi. “Po navedbah palestinskega notranjega ministrstva v Gazi je bilo v napadu na kompleks grške pravoslavne cerkve svetega Porfirija ubitih in ranjenih več razseljenih oseb, ki so tam našle zatočišče. Očividci so povedali, da je bilo v napadu poškodovano pročelje cerkve, sosednja stavba pa se je porušila,” še navaja STA.

Zanimivo je, kako se mainstream mediji po napadu na bolnišnico v Gazi, kjer so navajali podatke propagande Hamasa, da je izraelski napad terjal več kot 500 žrtev, še vedno sklicujejo na vire oblasti v Gazi, kjer ima Hamas popoln politični nadzor.

V izraelski vojski so za francosko tiskovno agencijo AFP pojasnili, da so njihova vojaška letala napadla poveljniški in nadzorni center, od koder skrajneži izstreljujejo rakete proti Izraelu, pri tem pa je bil poškodovan tudi zid bližnje cerkve. Povedali so tudi, da so seznanjeni s poročili o žrtvah ter da o dogodku poteka preiskava. Medtem pa je patriarhat grške pravoslavne cerkve v Jeruzalemu je napad ostro obsodil. “Napadanje cerkva in njihovih ustanov ter zatočišč, ki jih zagotavljajo za zaščito nedolžnih državljanov, zlasti otrok in žensk, ki so zaradi izraelskih letalskih napadov na stanovanjska območja v zadnjih 13 dneh izgubili svoje domove, je vojni zločin, ki ga ni mogoče prezreti,” so zapisali v sporočilu za javnost.

Pri tem je patriarhat obtožil Izrael, da namerno napada objekte in zavetišča Jeruzalemskega pravoslavnega patriarhata, pa tudi druge cerkve in bolnišnice, šole, itd. Kot poudarja, ostaja zavezan nudenju humanitarne pomoči in zatočišča pregnancem ob izraelskih zahtevah po evakuaciji civilnega prebivalstva.

A vendarle gre tu spet za ponavljajoči vzorec, saj je znano, da Hamas svoja oporišča najraje postavlja v neposredni bližini civilnih ustanov in tudi verskih objektov. Ob izraelskih povračilnih napadih se teroristi umaknejo na varno, medtem ko napadi terjajo žrtve med civilisti, ki se nahajajo v neposredni bližini. In seveda je ob posledicah napadov spet Hamas tisti, ki obvešča tuje medije o tem, kar se dogaja v Gazi. Vzorec, ki se ponavlja že leta in leta.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine