5.9 C
Ljubljana
četrtek, 30 marca, 2023

Giovanbattista Fazzolari: “ECR brani svobodo in suverenost Ukrajine pred Putinovim neosovjetskim imperializmom”

Piše: KulturniMarksizem.si

Intervju z Giovanbattisto Fazzolarijem, senatorjem Italijanske republike in odgovornim za politični program stranke Fratelli d’Italia.

Rad bi vas vprašal o rezultatih dveh volitev, o veliki zmagi Viktorja Orbána na Madžarskem in o drugem krogu francoskih volitev. Kako ocenjujete oba procesa?

Orban je na volitvah zmagal že petič (četrtič zapored), ker mu je uspelo zagovarjati interese madžarskega ljudstva in ker se je dobro odrezal na gospodarskem področju. To dejstvo bi morala Evropa upoštevati, namesto da ga demonizira, kot to počne zdaj. Po drugi strani pa francoske volitve pomenijo konec dveh strank, ki sta v zadnjih desetletjih prevladovali v Evropski uniji, Ljudske stranke in Socialistične stranke. V Franciji se stranki, ki se nanašata na ti dve veliki evropski politični družini, nista uvrstili v drugi krog, poleg tega pa sta dosegli najnižji rezultat v svoji zgodovini. To bo nedvomno imelo velike posledice v preostali Evropi.

Napisali ste članek o pogumu ukrajinskih vojakov, obkoljenih v Mariupolu. Ali nas Ukrajina opominja na pomen domoljubja?

Ukrajina daje veliko lekcijo vsem evropskim narodom. Svobode, demokracije in miru smo se tako navadili, da jih ne dojemamo kot dosežke, temveč kot pravice, ki jih je treba zahtevati in ne braniti. Namesto tega nas ukrajinsko ljudstvo opominja, kako dragoceni so ti dosežki in kako pomembno ostaja nacionalno čustvo. Ukrajinski domoljubi nas opominjajo, da je treba neodvisnost in svobodo domovine braniti za vsako ceno, tudi z življenjem.

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine