28 C
Ljubljana
sreda, 28 julija, 2021

George Soros je porabil pet milijonov dolarjev, da bi uničil Kavanaugha

Finančni podatki kažejo, da je George Soros porabil pet milijonov dolarjev, da bi sodniku Brettu Kavanaughu preprečil imenovanje za sodnika vrhovnega sodišča ZDA.

Skupina, ki stoji za temi napadi na Kavanaugha, se imenuje »Demand Justice«. S to skupino pa upravlja neprofitna fundacija »Sixteen Thirty«, katero financira Sorosov »Open Society Policy Center« (OSPC).

Daillycaller.com poroča, da fundacijo »Sixteen Thirty« financira le peščica donatorjev. Po finančnih poročilih so 70 odstotkov od 11,5 milijona dolarjev donacij prispevale trije donatorji. Podobno kažejo tudi poročila za leto 2016 (poznejši podatki še niso javno dostopni), ko je fundacija dobila 13, 3 milijona dolarjev, 63 odstotkov tega denarja pa je prispevalo manj kot pet donatorjev.

Eden le teh je bila OSPC, ki je prispevala stotisoče dolarjev vsako leto od 2012. dalje. Zneski se gibljejo v razponu od 125 tisoč dolarjev do 770 tisoč.

Podatki tudi kažejo, da je OSPC praktično eno in isto z Sorosovo Open Society Fundation. Podatki kažejo, da OSPC sploh nima nobenega zaposlenega, vse potrebno delo opravijo redno zaposleni pri Open Society Fundation in za to delo dobijo dodatno plačilo k svoji redni plači.

Demand Justice je po podatkih namenila pet milijonov dolarjev za kampanjo, s katero bi spodnesla imenovanje sodnika Kavanaugha na položaj člana Vrhovnega sodišča. Med člani Demand Justice pa lahko najdemo mnoga imena, ki so nekoč zasedala položaje v adminsitraciji Baracka Obame ali pa sodelovali pri predsedniški kamlanji Hillary Clinton.

Zadnje novice

Sorodne vsebine