13.1 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Francoski virolog in nobelovec Luc Montagnier trdi: COVID-19 prihaja iz laboratorija v Wuhanu!

Francoski virolog Luc Montagnier, ki je leta 2008 prejel Nobelovo nagrado za medicino za svoje odkritje virusa aidsa, je ponovil tezo o izvoru Covid-19, poročajo francoski mediji. Virus naj bi bil “spočet” v laboratoriju v Wuhanu.

V intervjuju 16. aprila je namreč podvomil, da Covid-19 izvira iz kontaminacije na trgu za prostoživeče živali v Wuhanu, češ to je legenda. “Virus prihaja iz laboratorija v Wuhanu,« pravi. “Mestni laboratorij Wuhan se je od teh 2000 naprej specializiral za koronaviruse. Imajo strokovno znanje na tem področju,” pravi. Profesor pojasnjuje, da je »v najmanjših podrobnostih« zaporedoma analiziral zaporedje s svojim matematičnim kolegom Jean-Claudom Perrezom. “Nismo bili prvi, saj je skupina indijskih raziskovalcev poskušala objaviti raziskavo, ki kaže, da ima popolni genom tega koronavirusa sekvence drugega virusa, to je HIV, virus AIDS, «pojasnjuje.

Kot pravi omenjeni raziskovalecr, se je indijska raziskovalna skupina po objavi morala umakniti. Zatrjuje, da se “znanstvena resnica vedno konča na novo”. Po njegovih besedah ​​so v poskus gesta cepiva proti virusu HIV vstavili sekvenco HIV v genom koronavirusa. “To je delo vajenčevega čarovnika,” komentira omenjeni znanstvenik. 

Zadnje novice

Sorodne vsebine