3.5 C
Ljubljana
sobota, 16 oktobra, 2021

Francija suspendirala 3.000 zdravstvenih delavcev, ker se niso cepili proti covid-19

Piše: Jože Jan

Pravilo določa, da bo zdravstveno osebje, ki ne dokaže, da je prejelo vsaj en odmerek cepiva, da je bilo kontraindicirano ali da je bolezen prebolelo, prenehalo opravljati svoj poklic. 

V Franciji je bilo, ker se niso cepili proti Covidu-19, suspendiranih okoli 3.000 zdravstvenih delavcev – potem, ko je v sredo stopila v veljavo obveznost cepljenja teh strokovnjakov, je v četrtek prejšnjega tedna sporočil francoski minister za zdravje Olivier Véran. “Včeraj je bilo osebju zdravstvenih domov prijavljenih približno 3.000 suspenzij, ker niso prejeli vsaj enega odmerka cepiva”, je za radijsko postajo RTL povedal Véran, ki je razkril, da je bilo tudi na desetine odstopov. “Govorimo o 2,7 milijona zaposlenih” je dodal minister in poudaril, da je kontinuiteta zdravstvenega skrbstva zagotovljena. Po besedah ministra je veliko teh prekinitev delovnih razmerij začasnih. 

Obveznost cepljenja proti Covid.19 je v sredo začela veljati za 2,7 milijona zdravstvenih delavcev v Franciji. Odlok, ki poskuša povečati stopnjo cepljenih, določa, da bo zdravstveno osebje, ki ne izkazuje, da je prejelo vsaj en odmerek cepiva, da je bilo cepljenje pri njih kontraindicirano ali pa da je bolezen pred kratkim prebolelo, prenehalo opravljati svoj poklic. 

Vir: Povzeto po ABC 

Zadnje novice

Sorodne vsebine