23.8 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Francija: Skoraj 20% novorojenčkov ima muslimansko ali arabsko ime

“Skoraj eden od petih francoskih novorojenčkov ima muslimansko ali arabsko ime,” je zapisal Chris Tomlinson v Breitbart, 18. januarja 2020.

Po besedah ​​francoskega politologa Jérômea Fourqueta se je število novorojenih dečkov z arabskimi ali muslimanskimi imeni povečalo z le enega odstotka v letu 1960, na 19 odstotkov danes. Fourquet je ugotovil, da je upad francoske rodnosti – leta 2019 se je rodilo 70.000 manj otrok kot leta 2014 – pri novorojenčkih privedel do rasti arabsko-muslimanskih imen. Dodal je, da so k trendu prispevali tudi “stalni migracijski tokovi, zlasti od začetka 2000-ihlet “, poroča Le Figaro. „Študija razširjenosti imen pri novorojenčkih omogoča zlasti združevanje moči zakonitih in nezakonitih migracijskih tokov, saj so z nekaj izjemami vsi otroci, rojeni na francoskih tleh, registrirani pri INSEE [francoski državni urad za statistiko ], četudi so njihovi starši nezakoniti priseljenci, “je dodal.

V boju proti upadajoči nataliteti se Fourquet ni zavzel za nemški model množičnega preseljevanja, vendar je dejal, da se Francija ne bi smela “zapreti v binarno alternativo med politikami za dvig natalitete ali uporabo priseljevanja”. “Če je Nemčija naklonjena priseljevanju, je to zato, ker je upokojitvena starost že zelo visoka, stopnja brezposelnosti pa najnižja (3,5%). Francija bi morala igrati na teh dveh vzvodih, zlasti na zmanjšanju stopnje brezposelnosti, da bi znatno povečala število tistih, ki prispevajo v sistem, preden bi se zatekla k dodatnemu priseljevanju, “je dejal.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine