15.4 C
Ljubljana
sobota, 23 septembra, 2023

Francija naj ne bi sprejemala migrantov iz Lampeduse

Piše: Andrej Žitnik (nova24tv.si)

Francija ne namerava sprejeti migrantov, ki so v zadnjih dneh prispeli na italijanski otok Lampedusa, je danes dejal francoski notranji minister Gerald Darmanin.

Minister Darmanin je v pogovoru za radio Europe 1 pred današnjim obiskom v Rimu ocenil, da se ni mogoče pričakovati takojšnje premestitve migrantov po Evropi. “Zmotno bi bilo misliti, da je treba migrante zaradi prihoda v Evropo takoj razporediti po vsej Evropi in Franciji, ki že nosi del bremena,” je dejal. Je pa zagotovil pomoč Pariza. “Francija je pripravljena pomagati Italiji nadzorovati njene meje, da bi preprečili prihode ljudi,” je dodal.

Francoski notranji minister bo popoldne obiskal Rim na prošnjo francoskega predsednika, poroča STA. Z italijanskim kolegom Matteom Piantedosijem se bo predvidoma pogovarjal o načinu evropskega sodelovanja zaradi navala migrantov na Lampeduso.

Foto: AFP

Kot je pojasnil minister namerava govoriti o varovanju zunanjih meja EU in takojšnjemu razreševanju prošenj za azil. Prepričan je, da bi morali prebežnike nemudoma vrniti v njihove države, če ne izpolnjujejo pogojev za azil.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine