17.7 C
Ljubljana
nedelja, 19 septembra, 2021

Francija: Marine ali Éric?

Piše: kulturnimarksizem.si

Francozi bodo 10. in 24. aprila 2022 na voliščih izbirali predsednika. Vsi se sprašujejo, ali bo znani polemik, kolumnist in medijski delavec Éric Zemmour kandidiral za najvišjo francosko funkcijo ali ne. V tem primeru bi bila to boleča odločitev za patriote, ki že desetletja podpirajo Nacionalno fronto Jean-Marie in Marine Le Pen.

Zemmour rad vzdržuje napetost

Pred približno štirinajstimi dnevi je Zemmour na srečanju v provansalskem departmaju Vaucluse nepričakovano dejal novinarju iz La Provence: “Ne vem, je nejasno, opazujem, razmišljam, poskušam videti jasno. Daj mi željo, da bi si želel”. Éric Zemmour je nazadnje spomnil, da na naslednjih predsedniških volitvah ne bo šlo za njegovo osebo, ampak za naslednje vprašanje: “Ali bodo naši otroci še živeli v francoski civilizaciji?”. Na to je Éric Zemmour takoj sam odgovoril: “Ne, če bo Macron ponovno izvoljen.”

Medtem se je oglasil Charles Gave. To ime vam najbrž ne pove ničesar, še posebej zato, ker se je ta človek že dolgo umaknil iz javnosti. Leta 1981, dan po izvolitvi Françoisa Mitterranda (PS), se je Gave preselil v London: “Ne zaradi davkov, ker nisem imel niti centa, ampak iz ideoloških razlogov: Nisem želel živeti v državi, kjer vladajo komunisti.”

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine