15.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 27 maja, 2024

Francija je prepovedala spolne odnose z mlajšimi od 15 let: Odločitev je posledica pedofilskega primera Duhamel

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv)

Francoski zakonodajalci so sprejeli zakon, ki sankcionira spolne odnose z otroci ter krvoskrunstvo, potem ko se je na družbenih omrežjih zgodil pravi vihar, ki so ga v začetku letošnjega leta sprožile obtožbe proti znanemu intelektualcu Olivierju Duhamelu, da je spolno zlorabljal svojega pastorka. 

Državni zbor, je v četrtek, na anonimnem glasovanju odločil, da je starostna meja za privolitev v spolni odnos 15 let. Spolna dejanja z mlajšimi od te starosti pa tudi krvoskrunstvo s komerkoli pod 18 letom starosti pa razglasilo za posilstvo, ki se kaznuje z zaporno kaznijo do 20 let zapora. Pravosodni minister Eric Dupond-Moretti, je ob tem zakonodajalcem dejal, da gre za zgodovinski zakon za njihove otroke in družbo. Obenem gre za jasno sporočilo vsem, da so “otroci prepovedani”, poroča RT.

Nova zakonodaja prav tako vključuje ostrejše kazni za primere spletne pedofilije ter za vse, ki bi bili zasačeni pri spletnem zapeljevanju otrok pod 15 letom starosti, za kar je zagrožena zaporna kazen do deset let ter globa v višini 150 tisoč evrov. Doslej je bilo tako, da so lahko francoski tožilci nekoga obtožili posilstva ali spolnega napada, zgolj če so lahko dokazali, da je odrasla oseba prisilila, grozila oziroma prelisičila mladoletnika, da je imel z njo spolni odnos. Novi zakon je izvzel izjemo za primere sporazumnih spolnih odnosov med mladoletnikom in mladim odraslim, med katerima je največ petletna starostna razlika.

Olivier Duhamel (Foto: You Tube)

Na začetku leta je bila francoska javnost šokirana zaradi razkritja, da je 70-letni akademik Olivier Duhamel spolno zlorabljal svojega, tedaj 13-letnega pastorka. Ogabno dejanje je v svoji knjigi “Le Famillia grande (Velika družina)” razkrila Duhamelova pastorka Camille Kouchner, sestra dvojčica zlorabljenega fanta. Kouchnerjeva je tudi zapisala, da je njuna mati Évelyne Pisier za to vedela, prav tako kot so vedeli vsi iz njihovega posvečenega kroga “elitistov”, pa ni nihče rekel ničesar in še manj storil.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine