0.8 C
Ljubljana
petek, 3 decembra, 2021

(FOTOGALERIJA) Zunanji minister dr. Anže Logar obiskal šolo v Ruandi, ki jo je zgradila Slovenija

Piše: blagovest

Minister za zunanje zadeve RS, dr. Anže Logar, je v ponedeljek, 25.10.2021, v sklopu srečanja ministrov Afriške in Evropske unije v Ruandi obiskal osnovno šolo Sv. Vincencija Pavelskega v Kigaliju. Gradnjo te šole je v letih 2013 in 2014 podprla Slovenska karitas v sodelovanju s slovenskimi misijonarkami s pomočjo akcije Za srce Afrike in ob sofinanciranju Ministrstva za zunanje zadeve Republike Slovenije ter Misijonskega središča. Veliko hvaležnost za šolo je ministru Logarju ob njegovem obisku izrazilo 369 učenk in učencev iz revnih družin, ki so deležni dobre vzgoje in izobrazbe v tej šoli, njihovi starši in učitelji, sestre usmiljenke, ki vodijo to šolo, misijonarka s. Anka Burger, ter sodelavci Caritas Ruanda, so sporočili iz Slovenske Karitas.

Tudi Slovenska karitas je ministru Logarju iskreno hvaležna za obisk šole v Kigaliju, saj je s tem izrazil pomembnost uradne razvojne pomoči, ki jo Republika Slovenija namenja najrevnejšim državam. Izgradnja te šole, je eden od enajstih razvojnih in humanitarnih projektov Slovenske karitas v Afriki za pomoč najrevnejšim do dostojnejšega življenja, ki jih je sofinanciralo Ministrstvo za zunanje zadeve RS od leta 2008 dalje v skupni vrednosti milijon evrov, je zapisal generalni sekretar Slovenske karitas Peter Tomažič.

Ta šola je dokaz, da razvojna pomoč, če pride v prave roke, lahko bistveno pripomore k razvoju lokalne skupnosti, k temu, da izobrazbi mlade prebivalce in s tem postavi trdne temelje tudi za prihodnost. Vesel sem, da je Slovenija pri tem pomagala,” je dejal zunanji minister dr. Anže Logar ob obisku šole in nadaljeval: »Zelo sem zadovoljen, da smo v mojem mandatu podpisali tudi sporazum o strateškem partnerstvu s Slovensko karitas s čimer omogočamo še več projektov za pomoč skupnostim v tem depriviligiranem delu sveta.«  Več o strateškem partnerstvu na tej strani.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine