12.2 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

(FOTO+VIDEO) Šokantno, to morate videti! Levičarski aktivisti tragičen dogodek v Minneapolisu v ZDA izrabili za spodbujanje nasilja; bodo zanetili državljansko vojno?

Protesti, ki jih je povzročila smrt temnopoltega Georgea Floyda v Minneapolisu, ko je policist z nogo na vratu tiščal ob tla in ga zadušil, so se v minulih nočeh razširili tudi na številna druga mesta po ZDA, protestniki so prišli celo pred Belo hišo.
 
Ne glede na nesprejemljiv način policijske aretacije in njene posledice pa je jasno, da je šlo za dogodek, ki je služil kot povod za aktivno delovanje levičarskih aktivistov iz ozadja, saj prihaja zlasti v Minneapolisu do množičnega uničevanja in plenjenja. V ZDA je sicer zasebna lastnina velika vrednota, a levičarskih aktivistov to ne zanima, pač pa spodbujajo nasilje tako, da je to videti kot spontan odziv na domnevno rasistično ravnanje policije.

Zbrali smo nekaj primerkov s twitterja, kjer se nahajajo videoposnetki in fotografije aktualnega dogajanja v ZDA, zbral jih je Tomaž Štih, ki je ob tem zapisal: Kdor ne vidi realnosti, tudi ne zna predvideti reakcije nanjo. Zato v komentarjih objavljam prizore strahotnega nasilja, ki se je tri dni dogajalo v ZDA. Dominantni mediji v Sloveniji o tem molčijo in njihovo občinstvo bo zato razplet te zgodbe znova presenetil. Jutri bodo v dominantnih medijih, kot roboti, brali kaj počne Trump. Ne zavedajoč se, zakaj in misleč, da gre res za rasne težave in za zaščito policijskega nasilja. Ne bodite neobveščeni in nevedni, kot oni.”

Fotografije in videoposnetki ne lažejo:

Lastnik male trgovine je branil svoj edini vir preživetja in bil pri tem kamenjan do roba smrti – TUKAJ.
 
Napad na lekarno v Dallasu – TUKAJ
Ujete policistke vlečejo po ulicah Chicaga – TUKAJ.
Napadeni novinarji bežijo pred napadalci – TUKAJ.

Vzorec, ki se ponavlja je kombinacija plenjenja in požig, da ni dokazov. – TUKAJ.

Plenjenje Louis Vuitton – TUKAJ.
Napadi na naključne mimoidoče – TUKAJ.
Uničeno življenje malega podjetnika – TUKAJ.
Požganih 190 neprofitnih stanovanj – TUKAJ.
Branilci svojih domov in trgovinic. Brez orožja bi jih poteptali – TUKAJ.
Napad na CNN – TUKAJ.

Napad na policijsko postajo – TUKAJ.
Linčanje policistov – TUKAJ.
 
Varnostnik razoroži plenilca – TUKAJ.
 
Primer plenjenja – TUKAJ.

Sedaj pa sami presodite, na kakšen način nekateri izrabljajo smrt človeka in skušajo odgovornost za nasilje naprtiti ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu…

 
 

Zadnje novice

Sorodne vsebine