11.4 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

(FOTO) Koronavirus med Jonskim in Črnim morjem

Albanske oblasti so z namenom zajezitve širjenja novega koronavirusa uvedle policijsko uro od  19. marca naprej. Gibanje na prostem bo možno samo šest ur na dan, poroča albanska tiskovna agencija. Ljudje so lahko zunaj samo med 6. – 10. uro in 16. ter 18. uro.

 

In kako je danes pet dni potem?

Do danes zvečer  je v Albaniji potrjenih  104 oseb okuženih z COVID 19, zadnja, tretja  smrtna žrtev, je 71 letni moški. Število obolelih se rapidno povečuje. Kot navaja v eni svoji objavi na FB, Albanski predsednik vlade Edi Rama,  »najslabše je, da se  osmešimo kot narod, nacija zaradi nespoštovanje reda in omejitev v vojni, za katero je največja žrtev ostati doma. Verjemite ,da nas je sedaj lahko sram neodgovornega ravnanja nekaterih naših rojakov. Še bolj nas  bo sram pred zanamci, ko ne bomo znali razložiti zakaj smo izgubili toliko ljudi«


Kot je sam rekel: “Prosim vse bogove, v katere verjamejo njegovi rojaki, da molijo za to, da se čim več državljanov, njihovih svojcev držijo zapovedi in naj ne bodo sestavni del idiotskih statistik ne spoštovalcev  zapovedanega reda za čas trajanja prepovedi in policijske ure.”

Več si lahko preberete in fotografije ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine