6.4 C
Ljubljana
četrtek, 23 septembra, 2021

(FOTO) Ian Bozic za Demokracijo: Svetovno velemesto London zaradi koronavirusa skorajda postal mesto duhov

Velika Britanija se je v torek zjutraj prebudila v povsem drugačen svet kot so ga bili ljudje vajeni do zdaj. Pandemični virus Covid-19 je zajel celoten otok, kjer za njim oboleva vsak dan več ljudi. Britanski premier Boris Johnson je, kljub nenehnemu opozarjanju javnosti, naj spoštujejo navodila vlade in se samoizolirajo v svojih domovih ter se ne družijo v večjih skupinah zunaj zaradi prevelike grožnje prenosljivosti korone virusa, odločil Britanijo zakleniti v karanteno, saj jih večina mladostnikov ni spoštovala in jemala resno in vse skupaj pripeljala do strožjih vladnih ukrepov.

Kot je dejal, si takšnega ukrepa ne želi izvesti nihče od premierjev, vendar zaradi kaotične situacije in vse večjemu številu obolelih za smrtonosnim virusom, zdravstveni delavci (NHS) ne zmorejo oskrbeti vseh. Nacionalno zdravstvo (NHS) je preobremenjeno, saj jih je veliko zdravstvenih delavcev pri zdravljenju bolnikov tudi že samo obolelo. Da bi ustavili koronovirus, je bila karantena nepriljubljena rešitev Johnsonove vlade, a kot je povedal, računa na zdrav razum vseh Britancev, da se držijo navodil samoizolacije. Čeprav so številni Britanci pozivali Johnsonovo vlado preko različnih socialnih omrežij, prav tako so to storili tudi mediji in novinarji, mlajša generacija Otočanov navodil ni upoštevala. Ta se je zbirala ter se množično družila po zabavah.

To s torkom ni več dovoljeno. Organi pregona so dobili pooblastila, da za vsakršno kršenje pravil posameznika legitimirajo in aretirajo, kjer mu je zagrožena denarna ali celo zaporna kazen. Ker je situacija nepredvidljiva, je zato pričakovati še strožje ukrepe. Pričakuje se, da bo policistom priskočila na pomoč vojska, ki bo pomagala patruljirati po mestnih ulicah. Čeprav nihče ne želi tega, so številni državljani zaskrbljeni, kdo bo poskrbel za red in varnost v primeru neredov in tatvin, kot so se ponekod za zgodile.

Zadnje novice

Ste jo videli?

Sorodne vsebine