18.3 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

(FOTO) Grčija pod močnim pritiskom: ogrožajo jo koronavirus, migranti, terorizem in še potresi

Grške posebne sile so skupaj z obveščevalnimi službami države odkrile teroristično organizacijo, ki je nezakonito vstopila v državo. Oboroženi so bili s težkim orožjem, skritim v skrivnih tunelih pod dvema hišama, ki so jih lani uporabili za zavetje skupin grških anarhistov, torej levičarske vlade Grčije. V času socialistične vlade Alexisa Tziprasa so vsi delali, ne da bi policiji bilo treba uveljaviti zakon oziroma akte za zatiranje delovanja grških anarhistov.

 

In prav na istem mestu je bil odkrit predor s prikrito oborožitvijo se je začel iz pritličja ene od dveh ki je imel skupno dolžino 47 metrov.

Državna varnost je predvčerajšnjem, 19. marca 2020, pridržala enajst ilegalnih tujcev, medtem ko so bile v dveh hišah v osrednji Ateni organizirane protiteroristične policijske akcije.

V hiši, v kateri so jih našli in zaplenili, so našli posebej zasnovan podzemni tunel: protitankovski raketni metalec s kovinskim stativom,

Puška tipa Kalašnjikov z lesenim ročajem in pištolo, 2 granati,  4 pištole s prilagojenimi kovinskimi puškami,  pištola in priročniki za rokovanje z orožjem in (56) kartuš, te  revija z na vodili za ravnanje z puško ki so jih odkrili.

Pripornike so že privedli k tožilcu, ki jih bodo kazensko preganjali za združevanje v teroristično organizacijo in načrtovanja terorističnih dejanj, po kršitve zakona o strelnem orožju, za nasilje nad policisti in posedovanje ilegalnega orožja. Obravnavali bodo po postopku ki je predviden za tovrstna dejanja ki so v okviru dejanj ki ogrožajo in spodkopavajo temelje državnosti.

Poleg odkritih teroristov, koronavirusa, neposlušnih državljanov, ki masovno kršijo zakonodajo ki preprečujejo gibanje po državi kar tako, je danes v jutranjih urah Grčijo zbudil tudi potres v Zahodni Grčiji na mejo z Albanijo, kjer več razpok na cestah, plazov, poškodbe na stavbah in dva lažje poškodovana občana iz okolice mesta Kanalaki.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine