12.7 C
Ljubljana
sreda, 4 oktobra, 2023

Fidesz namerava do maja sprejeti t.i. zakon Stop Soros

Madžarska vladajoča stranka Fidesz, ki je na nedeljskih parlamentarnih volitvah osvojila dve tretjini poslanskih mandatov, je danes že napovedala, da namerava do maja sprejeti zakon, ki prepoveduje dejavnosti nevladnih organizacij, znan tudi kot zakon Stop Soros.

Kot je danes po poročanju madžarske tiskovne agencije MTI napovedal vodja poslanske skupine Fidesz Janos Halasz, bo madžarski parlament do konca meseca začel z delom, zakon Stop Soros pa bi lahko sprejeli že maja.

“Brez dvoma, gre za vprašanje suverenosti in varnosti naše države,” je dejal.

V odzivu na dejstvo, da bo stranka Fidesz v 199-članskem parlamentu imela 133 poslancev, je Halasz priznal, da tako velikega uspeha niso pričakovali, a so v stranski navdušeni. “Ljudje so spoznali, da je šlo za odločilne volitve,” je še dejal.

“Nadaljevati moramo z bojem proti migracijam (…), a življenje gre naprej, tako da bomo delali na tem, da zagotovimo znižanje davkov in rast plač,” je še dejal vodja poslanske skupine Fidesza.

Madžarski zunanji minister Peter Szijjarto je danes za madžarske medije v odzivu na rezultate volitev dejal, da bo madžarska vlada izkoristila “podporo brez primere” za zagotavljanje varnosti Madžarov.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine