10.1 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Evropski potniki s turistične križarke Diamond Princess predvidoma danes proti domu

Italijansko vojaško letalo naj bi danes iz japonske Jokohame odpeljalo državljane članic Evropske unije, ki so bili potniki križarke Diamond Princess in ki niso okuženi z novim koronavirusom. Po napovedih naj bi letalo poletelo popoldne, v Evropo pa prispelo v soboto. Na njem naj bi bila tudi dva slovenska državljana.

 

Na letalu naj bi bilo 56 ali 57 potnikov z ladje, je povedal namestnik italijanskega ministra za zdravje Pierpaolo Sileri. Od tega jih je okoli 30 Italijanov, ostali pa iz drugih evropskih držav, med njimi Nizozemske, Nemčije, Romunije, Grčije, Hrvaške in Slovenije. Med njimi naj bi bili tudi državljani Srbije in Črne gore, je poročala italijanska tiskovna agencija Ansa.

Letalo naj bi se vrnilo na letališče v Rimu. Pred tem naj bi se ustavilo še v Berlinu, kjer naj bi izkrcali nekatere potnike. Vsaka država pa naj bi nato organizirala prevoz svojih državljanov v svoje domovine.

Tovrsten načrt so potrdili tudi predstavniki slovenskih oblasti. Napovedali so tudi, da repatriirance čaka 14-dnevna karantena.

Dva od skupno šestih slovenskih potnikov na ladji Diamond Princess, ki nista okužena z novim koronavirusom, sta se medtem že vrnila v Slovenijo, in sicer s komercialnim letom. Kljub temu, da testi niso pokazali okužbe, so za njiju uvedli preventivno 14-dnevno karanteno na njunem domu.

Pri dveh slovenskih potnikih na ladji pa je test pokazal prisotnost virusa. Premestili so ju v bolnišnico na Japonskem, kjer bosta čakala na nadaljnji razvoj dogodkov. Zaenkrat ne kažeta simptomov okužbe in se počutita dobro, so v četrtek povedali v Ljubljani.

Zadnje novice

Sorodne vsebine