3 C
Ljubljana
ponedeljek, 29 novembra, 2021

Evropska unija znova podpira ideologijo LGBT

Piše: Andrej Sekulović

Evropski poslanci podprli novo resolucijo, ki Evropsko unijo označuje kot območje svobode za skupnost LGBT. Ob tem so znova napadli Madžarsko in Poljsko, ki branita tradicionalne družinske vrednote in preprečujeta institucionalizacijo LGBT v šolah.

Ta meseec je evropski parlament sprejel resolucijo, ki celotno Evropsko unijo opredeljuje kot območje svobode za skupnost LGBT. 492 evropskih poslancev je podprlo resolucijo, ki naj bi zagotavljala varstvo človekovih pravic istospolnih, biseksualnih, transspolnih in interspolnih oseb. 141 poslancev je bilo proti, 46 poslancev pa se je glasovanja vzdržalo. Poslanci, ki so podprli skupnost LGBT, prav tako obsojajo dogajanje na Madžarskem in predvsem na Poljskem, kjer obstajajo tako imenovane cone, ki so »osvobojene ideologije LGBT«.

Novi napadi na Poljsko in Madžarsko

Sprejetje resolucije je po poročanju osrednjih medijev, ki se pridružujejo napadom na Poljsko in na tradicionalne družinske vrednote, predvsem odgovor na območja, »osvobojena ideologije LGBT«, ki naj bi obstajala na Poljskem. Osrednji »progresivni« mediji seveda pišejo o teh območjih kot o območjih, ki naj bi bila nevarna za homoseksualce in druge pripadnike skupnosti LGBT. Kot je značilno za levičarje, ki radi vsako nasprotovanje njihovim stališčem označujejo za nekakšen neracionalen strah, ne manjka niti obtožb »homofobije«. Vendar pa gre za v levičarskih medijih že neštetokrat videno izkrivljanje dejstev. Na Poljskem naj bi bilo več kot sto občin sprejelo resolucijo proti »ideologiji LGBT«. Pri tem je pomembna beseda ideologija. Lokalne oblasti, ki so sprejele to resolucijo, se ne želijo vtikati v odločitve in spolno usmerjenost posameznika, želijo pa preprečiti podtikanje ideologije LGBT v šole

in vrtce ter hkrati braniti tradicionalne družinske vrednote, na katerih je zgrajena evropska civilizacija. Gre za preprečevanje institucionalizacije »spolnih teorij«. Odlomek enega takšnih sklepov se glasi: »Obvezali smo se, da bomo varovali družino in poroko kot zvezo med moškim in žensko, starševstvo in materinstvo, pravico do zaščite družinskega življenja, pravico staršev, da vzgajajo svoje otroke v skladu s svojimi, in pravico otroka, da je varen pred nemoralnostjo.« Bruseljski progresivci so poleg Poljske izpostavili tudi Madžarsko, ki naj bi »ovirala« pravice slupnosti LGBT, ker pač ne priznava transspolnosti in interspolnosti kot spola. Prav tako je eno madžarskih mest že prejšnje leto sprejelo podoben sklep o omejevanju propagande in ideologije LGBT. Progresivni levičarji so ogorčeni tudi zato, ker je Madžarska že pred časom v ustavo dodala, da je mati ženska, oče pa moški, prav tako pa je po besedah mainstream medijev »onemogočila« posvajanje otrok istospolnim parom, ampak lahko otroka posvojijo le poročeni pari. Seveda osrednjih medijev in levičarjev ne moti, ko po drugi strani nekatere države brišejo izraza oče in mati ter ju nadomeščajo s starš 1 in starš 2.

Prepoved »zdravljenja homoseksualnosti«

Poleg utrjevanja ideologije LGBT je resolucija kritična tudi do dejstva, da sta na območju Evropske unije le Nemčija in Malta prepovedali t. i. konverzijsko terapijo, zdravljenje homoseksualnosti torej. Liberalni progresivni evropski poslanci, ki so jih sicer vedno polna usta človekovih pravic in zagotavljanja svoboščin, so mnenja, da je treba takšno terapijo povsod prepovedati, saj naj bi bila diskriminatorna. Zanimivo, da prav levičarji in liberalci, ki sebe vidijo kot branitelje svobode, hočejo prepovedati terapijo, ki se je vsak udeležuje popolnoma prostovoljno. Gre za eno od mnogih protislovij progresivne levice, ki hoče očitno tistim istospolnim osebam, ki bi rade postale normalne, to preprečiti.

Zadnje novice

Sorodne vsebine