13 C
Ljubljana
nedelja, 24 oktobra, 2021

Evropska desnica stopila v bran madžarskemu zakonu, ki odreja strožje kazni za pedofile

Piše: Ivan Šokić (Nova24tv)

Nedavno na Madžarskem sprejeti zakon, ki je zaostril kazni za pedofile in otroke zavaroval pred izpostavljanjem LGBT ideologiji je v Evropski uniji služil kot lakmusov papir, ki je pokazal kdo so konservativci. Medtem ko so Madžarski izrekli podporo pripadniki desnih nacionalnih strank iz držav nekoč Zahodnega bloka, so enako več ali manj storili tudi politiki desnih oziroma desnosredinskih strank držav iz nekoč Vzhodnega bloka. En velik nič pa je bil s strani desnosredinskih politikov Zahodne Evrope, ki o za progresivce spornem zakonu raje molčijo, oziroma se pretvarjajo, da ne obstaja.

V četrtek, 8. julija 2021 je Evropski parlament izglasoval resolucijo proti madžarskemu zakonu za zaščito otrok, ki predvideva strožje kazni za pedofile. Člani parlamentarnih skupin evropskega parlamenta kot sta desni nacionalistični ECR in I&D so v veliki večini glasovali proti bizarni resoluciji.

Za so z veliko večino glasovali predstavniki progresivno-liberalnih strank, levičarji, rdeče-zeleni skrajni levičarji ter eurofederalistični center. Kakor poroča Remix News, so bili poslanci iz največje domnevno desnosredinske evropske skupine EPP razdeljeni. Medtem ko so člani poslanske skupine iz držav bivšega vzhodnega bloka glasovali proti resoluciji, se je večina njihovih poslancev iz Francije, Španije in Italije vzdržala glasovanja.

Zakon v resnici zahteva strožje kazni za pedofile in ščiti pravice otrok
“Ta zakon je v celoti upravičen, saj ščiti otroke in v prvi vrsti zaostruje kazni za pedofilijo,” je madžarski zakon komentiral francoski evroposlanec Nicolas Bay iz vrst francoskega Nacionalnega zbora, sicer podpredsednik evroparlamentarne skupine Identiteta in demokracija. “Namen teh nekaj delov, ki so razjezili levico je zgolj omejiti širjenje spolnih vsebin in propagande izbranih LGBT lobijev o transseksualnosti in ideologiji spola v javnem prostoru, glede na to da so vse bolj prisotne na televiziji in v šoli.”

“Ta zakon skuša ohraniti temeljne pravice staršev, da poučijo svoje otroke o spolnosti,” meni poslanka španske stranke Vox Margarita de la Pisa. “To ne bi smelo motiti nikogar in bi se moralo spoštovati.”

Eni so zakon prebrali, drugi ideološko zaslepljeni
“Prebral sem madžarski zakoni in verjamem, da se lahko vsaka država odloči kaj bodo učili v šolah. Ne razumem, zakaj vmešavanje,” je dogajanje komentiral vodja italijanske Lige Matteo Salvini, ki je izpostavil, da se sprejeti madžarski zakon ne tiče homseksualnosti, temveč “ščiti pravice otrok in staršev.” Takšno je nasploh mnenje večine, ki si je vzela čas in za progresivce sporni zakon dejansko prebrala. Ostale muči ali bralno nerazumevanje, ali pa ideološka zaslepljenost.

Evropski poslanci so svojo resolucijo v kateri piše, da “Parlament “najostreje obsoja” nedavno zakonodajo proti LGBTIQ in obsoja spodkopavanje demokracije in pravne države na Madžarskem,” sprejeli v četrtek s 459 glasovi za, 147 glasovi proti in 58 vzdržanih glasov.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine