-3.1 C
Ljubljana
nedelja, 5 februarja, 2023

Evropa se sooča s krizo identitete zaradi zavračanja lastne kulture in upada rojstev

Evropa se sooča s krizo identitete, je povedal državni sekretar za parlamentarne zadeve madžarskega premierja Csaba Domotor na obisku poletne šole na Balvanyos Summer University v Baile Tusnadu v Romuniji.

“Evropa je še vedno najboljše mesto na svetu,” je povedal Domotor zbranemu občinstvu in dodal, kakor poroča Voice of Europe, da se stara celina sooča s krizo identitete, ki jo poganjata upad rojstev in zapuščanje lastne evropske kulturne dediščine.

Evropska kriza identitete je prišla do izraza zaradi vprašanja migracije, dodatno pa jo je poglobilo “dejstvo, da je zaradi pričakovanj politične korektnosti težko načeti inteligenten dialog o migraciji”.

Muslimanska populacija v Evropi se bo do leta 2050 potrojila
Državni sekretar je povedal, da se izguba evropskega zaupanja v lastno identiteto odraža tudi v tem, da je to “edini kontinent na svetu, ki je imigrantom pustil odprta vrata”.  Domotor je izpostavil raziskavo inštituta Q Research, ki napoveduje, da bi se lahko evropska muslimanska populacija do leta 2050 potrojila. Kot posledice vedno večje masovne migracije je izpostavil nastanek paralelnih družb in izolirana “no-go” območja.

Poleg tega je povedal, da je migrantska kriza težko udarila tudi države članice EU. Nemčija je v letu 2017 za migrante namenila 20 milijard evrov, medtem ko so, za primerjavo, stroški za finančno podporo družinam znašali samo 9,3 milijarde evrov. Ravno tako trpi varnost.

“Število prijavljenih napadov se je v Nemčiji med letoma 2014 in 2015 podvojilo, 40 odstotkov vseh zločinov pa so zagrešili nenemški državljani.” Po Domotorjevih trditvah je kar 70 odstotkov Evropejcev v skrbeh zaradi migracij, to vprašanje pa bo ostalo osrednja točka tudi bližajočih se evropskih parlamentarnih volitev.

Ivan Šokić/Nova24TV

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine