15.4 C
Ljubljana
sobota, 30 septembra, 2023

Europa Terra Nostra zbira podpise proti novemu EU paktu za migracije

Piše: A. S.

Mednarodna organizacija Europa Terra Nostra, ki se zavzema za povezovanje evropskih domoljubov, je sprožila spletni referendum proti novemu paktu za azilno politiko in migracije, ki ga je v Bruslju 23. septembra prejšnjega leta predstavila Evropska komisija.

Kot pišejo na svoji spletni strani etnostra.com naj bi bruseljski demagogi pakt predstavili kot nujno reorganizacijo EU azilne politike, ki bi omogočila »pravičnejše razporejanje »beguncev« po Evropi. Ob tem Europa Terra Nostra opozarja, da gre po Marakeški deklaraciji za nov mejnik v stopnjevanju množičnih migracij, ki lahko sprožijo novi migrantski val.

Podobno kot pri Marakeški deklaraciji, razen bežnega poročanja o sami predstavitvi novega migracijskega pakta, osrednji mediji o tem molčijo. Europa Terra Nostra je mnenja, da se bruseljski uradniki bojijo množičnega javnega nasprotovanja pakta, če se bodo Evropejci seznanili z njegovimi podrobnostmi. Ravno zato, pravijo, se je treba organizirati proti novem paktu in načrtom za stopnjevanje migracij.

Cilj samega pakta naj bi bilo izvajanje Globalnega pakta Združenih narodov iz Marakeša, ki naj bi zagotavljal » pravico priseljevanja za vse«, ter ustanavljanje »novih kanalov za legalno migracijo«. Pakt naj bi med drugim dovoljeval takojšen vstop v Evropo vsem družinskim članom, otrokom in bolnim. Gre za novo definicijo »ponovnega združevanja družin«, ki bo bolj obsežno določala kdo vse je družinski član in za uradno podporo tihotapcem ljudi, ki se predstavljajo kot »humanitarci«, obenem pa bo pakt oteževal deportacijo ilegalnih migrantov, saj bodo po izteku določenega roka v katerem mora priti do deportacije, vsi migranti deležni pravice do bivanja v Evropi. Prav tako bo pakt vseh 27. članic EU obvezoval, da podelijo določeno število azilov beguncem iz najbolj obremenjenih držav v katere prihajajo migranti, kot so Španija, Italija in Grčija, ali pa organizirajo repatriacijo beguncev, ki jim nočejo podeliti azila na lastne stroške.

O paktu naj bi v Evropskem parlamentu razpravljali v drugi četrtini leta 2021, torej v maju ali juniju, Europa Terra Nostra pa bo podpise spletne peticije z zahtevo po zavrnitvi pakta predala evropskim poslancem in jih pozvala naj glasujejo proti novemu paktu za azil in migracije.

Peticijo lahko podpišete tukaj: https://www.etnostra.com/petition

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine