25 C
Ljubljana
sreda, 24 julija, 2024

Eritrejski migrant napadel dve ženski na železniški postaji v Zürichu

Piše: A. S.

V nedelju zvečer je bil v švicarskem Zürichu aretiran eritrejski migrant, potem ko je na glavni železniški postaji napadel dve ženski.  

Do napada je prišlo okoli osme ure zvečer, ko je migrant sprva napadel 55-letno Italijanko. Priča je za lokalni medij opisala naslednji prizor; žrtev je nezavestna v mlaki krvi ležala na tleh, medtem ko jo je njen napadalec še naprej brcal. Zatem je bilo napadeno še 16-letno dekle, ki je starejši ženski poskušala priskočiti na pomoč. Kasneje je policija obvestila javnost, da sta obe žrtvi pristali v bolnišnici, starejša žrtev pa je utrpela resne poškodbe glave.

Oblasti so v ponedeljek potrdile, da je bil kmalu po napadu aretiran 26-letni migrant iz Eritreje, primer pa obravnava urad javnega tožilca iz Züricha. Motiv za napad ostaja zaenkrat neznan.

Je pa treba poudariti, da se je napad zgodil navkljub poostreni prisotnosti policije na omenjeni železniški postaji, kjer je bilo opravljenih sicer 140 pregledov in devet aretacij prejšnji vikend.

Dva posameznika sta bila prijeta, ker sta na tem območju zagrešila več tatvin, dve skupini moških iz Severne Afrike – šlo naj bi za Alžirce ali Maročane – pa sta bili aretirani zaradi posedovanja ukradenih predmetov.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine