10 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

Ekskluzivno: Zagorela počitniška hiša slovenskega državljana v Premanturi nedaleč od Pulja

STA je danes pisala, da hrvaška policija preiskuje okoliščine dveh požarov, ki sta povzročila gmotno škodo na počitniških hišah v Premanturi nedaleč od Pulja. V požaru sta bila poškodovana pročelje in strešna obloga hiše 78-letnega slovenskega državljana, je sporočila policija s sedežem v Pulju. V drugem požaru je zagorela notranjost počitniške hiše. Slovenski oškodovanec je naš bralec in se je danes udeležil okrogle mize v muzeju VSO. Ime in priimek sta zanana uredništvu. Sam pravi, da ne ve, kdo sta naročnik in izvajalec požara, sumi pa, da nista isti osebi.

 

Policisti so sicer ugotovili, da je hiša slovenskega lastnika zagorela med 30. novembrom in 8. decembrom. Požar naj bi izbruhnil na odprtem, na tleh ob objektu in je na zunanjem delu hiše povzročil škodo v vrednosti več tisoč kun (več sto evrov), so zapisali na spletni strani policijske uprave hrvaške Istre.

Med preiskavo požara v hiši slovenskega lastnika so opazili, da je zagorelo tudi v notranjosti sosednje počitniške hiše. Preiskavo o vzrokih tega požara bodo sprožili, ko bo prišla lastnica hiše, so napovedali.

Novičarski portal ipress.rtl.hr navaja, da je tudi druga počitniška hiša v lasti slovenskih državljanov. Navaja policijske sume, da sta bila oba požara podtaknjena.

Policija zaenkrat ne navaja, ali sta bili počitniški hiši zgrajeni z dovoljenjem ali pa gre za črno gradnjo, ki jih je v Premanturi precej, posebej ob morju, še navaja portal.

Puljski časnik Glas Istre se na svoji spletni strani prav tako sprašuje, ali sta bila požara morda podtaknjena.

Zadnje novice

Sorodne vsebine