10.9 C
Ljubljana
nedelja, 19 maja, 2024

Dvomi o danskem načrtu pošiljanja prosilcev za azil v Ruando

Piše: Ivan Šokić

Ne samo Velika Britanija, temveč tudi Danska dela na tem, da bi prosilci za azil do potrditve njihove prošnje počakali v Ruandi. Po mnenju “strokovnjaka za migracije” pa naj bi s takim pristopom k reševanju migracijskih težav v EU imelo težave Evropsko sodišče za človekove pravice. Čakanje na odobritev azila v varni afriški državi naj bi bila kršitev Evropske konvencije o človekovih pravicah. 

Po mnenju vodje oddelka za migracije na DeZim Inštitutu Francka Düvella danski načrt, da prosilci za azil na odobritev azila na Danskem dočakajo v Ruandi ne bo povšeči sodnikom na Evropskem sodišču za človekove pravice, saj naj bi šlo za kršitev Evropske deklaracije o človekovih pravicah.

Düvell opozarja, da ideja, da bi ilegalne migrante izvažali v tretje države ni nova, a po njegovem mnenju ni moč pričakovati, da bi kdajkoli zaživela. Po pisanju InfoMigrants naj bi enaka usoda čakala tudi britanski načrt o migrantih v Ruandi. saj je Združeno kraljestvo ne glede na Brexit še vedno podpisnica Evropske konvencije o človekovih pravicah. Podpisnice omenjenega dokumenta je sicer vseh 47 članic Sveta Evrope.

Vse to kaže, da se evropski organi na vsakem koraku trudijo onemogočiti posameznim državam, da bi zaščitile svoje lastne državljane in njihove interese pred vdorom ekonomskih ilegalnih migrantov. Tako so v preteklosti že napadli Madžarsko, ki je za ilegalne migrante oblikovala posebno medmejno območje kjer so morali počakati dokler njihova prošnja za azil ni bila rešena. 

Po mnenju opazovalcev so ideje o pošiljanju migrantov v Ruando poceni populizem, ne pa dolgoročna rešitev za migrantsko krizo. Skrbelo naj bi jih tudi stanje v Ruandi in možnost, da bi zaradi slabih razmer v migrantskih taboriščih v afriški državi lahko prišlo do mednarodnega škandala. Očitno ni škandal, če ti ilegalni migranti pridejo v Evropo kjer parazitirajo na državnem sesku, ropajo, dilajo, posiljujejo in ubijajo.

Vir: breitbart.com

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine