11.6 C
Ljubljana
četrtek, 28 septembra, 2023

Drakonski Macron: Sovražni govor kot izgovor za utišanje opozicije! Obsojenim doživljenjska prepoved rabe socialnih omrežij!

Po več mesecih klicev k odstopu francoskega predsednika je ta začel razmišljati o uvedbi novih ukrepov, s katerimi bi ljudem, obsojenim “sovražnega govora”, kakor ga definira Macron, doživljenjsko omejil svobodo govora s prepovedjo rabe socialnih omrežij.

Francoski predsednik Emmanuel Macron se je po več kot treh mesecih protestov rumenih jopičev, ki so se začeli zaradi zvišanja davka na gorivo in kasneje prerasli v vsesplošni odraz nezadovoljstva s francosko vlado in predsednikom države, kot poroča Breitbart, začel poigravati z idejo o omejevanju svobode govora.

Odkar so se konec novembra začeli protesti rumenih jopičev, ki so zajeli vso Francijo, je bilo v nekaj mesecih aretiranih že več kot 8.400 ljudi. Zdaj želi Macron še korak dlje. “Boj za Evropo se mora nadaljevati, a (ukrepi) so prepočasni,” je povedal Macron, ki je primerjal obsojene sovražnega govora na družbenih omrežjih z nogometnimi huligani, ki imajo prepoved obiskovanja tekem.

Novi drakonski ukrepi za zatiranje opozicije
Čeprav ni čisto jasno, kako bi lahko Francija dosegla izvedbo česa takega, pa je državni sekretar za digitalne zadeve Mounir Mahjoubi ob tem povedal, da ima Twitter IP-naslove vsakega uporabnika, ki objavlja na njihovi platformi. Zaradi tega bi moral Twitter organom pregona hitro poslati potrebne informacije za identifikacijo avtorja določenih izjav in potem “lahko nadaljujemo”, je povedal Mahjoubi.

Macronova najnovejša taktika v boju proti lastnim državljanom, ki niso zadovoljni z njegovim načinom vladanja, je diskreditacija. Tako obtožuje proteste rumenih jopičev antisemitizma, pri čemer ne razlikuje med antisionizmom in antisemitizmom. Ob tem seveda v svoji maniri “pozablja”, da Judi iz Francije ne bežijo zaradi rumenih jopičev, temveč zaradi grožnje, ki jo predstavlja vedno večja islamska skupnost v državi.

Nobena liberalna vlada nima toliko represivnih ukrepov
Francoski novinar Gabriel Robin je ob tem izpostavil, da bi kaj takega lahko zelo hitro vodilo v zatiranje kritikov vladajoče garniture, kakršen je na primer kritik masovnih migracij Eric Zemmour“Nikoli, ponavljam, nikoli ni nobena liberalna vlada uvajala toliko represivnih ukrepov,” je povedal Robin.

Čeprav je Macron skupaj s svojimi globalističnimi izbranci že dalj časa rinil v smer vedno večjega števila novih zakonov in regulacij, s katerimi bi se borili proti “sovražnemu govoru” in “lažnim novicam”, je novi predlog vseeno naravnost drakonski. Gre namreč za orwellovsko zatiranje opozicije, ki je primerljivo samo z najhujšo represijo komunistične diktature, kakršno je izkusila Vzhodna Evropa v prejšnjem stoletju.

Ta vikend se je po neuradnih podatkih v 15. tednu, odkar potekajo protesti rumenih jopičev, protestov po vsej državi udeležilo več kot 200 tisoč ljudi. Uradne številke notranjega ministrstva so izmerile veliko skromnejšo udeležbo, tako naj bi bilo protestnikov zgolj nekaj tisoč.

Ivan Šokić/Nova24TV

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine