14.8 C
Ljubljana
četrtek, 13 junija, 2024

Dr. Milan Zver od Evropske komisije zahteva odgovore

Piše: Moja Dolenjska

Evropski poslanec dr. Milan Zver je po vdoru policije v prostore opozicijskega medija Nova24TV Evropski komisiji posredoval poslansko vprašanje. Zapisal je, da naj bi bil razlog prijava v politične namene zlorabljene preiskovalne komisije državnega zbora, ki preiskuje sume nezakonitega financiranja političnih strank in ki jo z večino članov vodi vladajoča koalicija.

Dr. Milan Zver je nadalje pojasnil:

“V raciji naj bi odgovornim zaplenili več računalnikov in telefonov. Nekdanja predsednica preiskovalne komisije in nekdanja članica vladajoče stranke, Mojca Šetinc Pašek je nedavno tega priznala, da je bila komisija ustanovljena z namenom pregona opozicijskih medijev. Slovenija ima dolgo zgodovino takšnih zlorab policije in pravosodnih organov. Ne nazadnje je pred leti policija vdrla v prostore največje opozicijske stranke in želela pridobiti strežnik na katerem je arhiv email sporočil vseh članov stranke.”

Evropsko komisijo zato sprašujem:

  1. Ali je takšen očiten poskus zlorabe policije v politične namene in omejevanja svobode medijev v skladu z zavezami o spoštovanju vladavine prava in svobode ter neodvisnosti medijev, katerim se je zavezala Slovenija ob vstopu v EU?

2. Kdaj bo Evropska komisija končno ukrepala v glede očitnih naporov slovenske vlade po podrejanju medijev in kršenjem medijske svobode?

3. Kaj namerava v zvezi s tem Evropska komisija storiti?

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine