12.2 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Donald Trump se je s soprogo Melanio spomnil konca druge svetovne vojne

Ameriški predsednik Donald Trump se je skupaj s soprogo Melanio spomnil 75. obletnice konca druge svetovne vojne na evropskih tleh. Obiskala sta spomenik v drugi svetovni vojni ubitim ameriškim vojakom v Washingtonu in tam položila venec.

 

V sporočilu Bele hiše se je Trump poklonil “silam svobode, ki so premagale tiranijo”. Obenem pa je spomnil na veliko ceno, ki so jo za svobodo plačali ameriški vojaki.

Potegnil je tudi vzporednice s trenutno zdravstveno krizo. “V zadnjih mesecih je naš narod izpostavljen veliki stiski v času pandemije koronavirusa. A kot že tolikokrat poprej bo Amerika zmagala,” je zagotovil.

Druga svetovna vojna se je po šestih letih z nemško kapitulacijo uradno končala 9. maja 1945 minuto čez polnoč. Že dan poprej so se v prestolnicah po Evropi ogromne množice podale na ulice.

Obletnico so danes zaznamovali po vsej Evropi, pri čemer so slovesnosti zaradi ukrepov v pandemiji potekale v okrnjeni obliki.

……………..

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine