24.8 C
Ljubljana
torek, 3 avgusta, 2021

Donald Trump razkril, kako je Twitter iz nevtralne javne platforma postal urednik s stališčem

Pri Twitterju so se odločili, da padejo na lastni meč. Potem, ko je ameriški predsednik Donald Trump objavil sprejetje izvršnega ukaza, ki socialnim omrežjem nalaga spoštovanje svobode govora, v kolikor želijo uživati zaščite, ki so drugače rezervirane za javne forume, so predsednikov tvit, v katerem je opozoril, da bo v Minneapolis, kjer trenutno potekajo črnski izgredi, ki naj bi jih sprožila smrt Georga Floyda, poslal nacionalno gardo, da naredi red, označili za razpihovanje sovraštva.

 

Ameriški predsednik Donald Trump je pred kratkim izdal dekret, na podlagi katerega bi velika spletna družbena omrežja, kot so na primer Twitter ali Facebook, izgubila pravno zaščito, ki pripada javnim forumom.

“Trenutno so socialni spletni velikani, kot na primer Twitter, zaradi dejstva, da so nevtralne platforme, deležni ogromne zaščite,” je bil kritičen Trump. “Vendar niso nevtralni, ampak uredniki s stališčem. Dekret poziva k sprejemu novih predpisov v skladu s členom 230. zakona o komunikacijah, zaradi katerega omenjeni medijske družbe zaradi cenzure ali drugih dejavnosti, ne bodo več zaščitene.”

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine