19.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 21 junija, 2021

Donald Trump: Naredili so vse, kar so lahko, da bi nas uničili in so s tem zelo škodovali državi

Ameriški predsednik Donald Trump, ki je bil v sredo v senatu oproščen ustavne obtožbe, je danes v prvem javnem odzivu dejal, da je bila ustavna obtožba zanj “strašen preizkus”, pred katerega so ga postavili “nepošteni in skorumpirani ljudje”. Ob tem je napovedal, da bo izjavo dal kasneje v Beli hiši, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

 

“Naredili so vse, kar so lahko, da bi nas uničili in so s tem zelo škodovali državi,” je glede ustavne obtožbe danes v Washingtonu dejal Trump na molitvenem zajtrku z vplivnimi verskimi in političnimi predstavniki, ki ga je prenašala televizija.

Ob tem je napovedal, da bo izjavo dal kasneje v Beli hiši. Kot je dejal, bo govoril o svoji odločenosti, da se to, kar se je dogajalo med ustavno obtožbo proti njemu, ne bi smelo nadaljevati, še poroča AFP.

Trumpa je večinsko republikanski senat v sredo pričakovano oprostil v obeh točkah ustavne obtožbe. Za obsodbo zaradi zlorabe položaja je glasovalo 48 senatorjev, proti pa jih je bilo 52. Ustavno obtožbo zaradi oviranja dela kongresa pa je zavrnilo 53 od skupaj 100 senatorjev.

Zadnje novice

Sorodne vsebine