18.8 C
Ljubljana
torek, 25 junija, 2024

Diktator Maduro Venezuelcem ne zaupa več, zanj pripravljeni umreti le še kubanski operativci!

Ameriški admiral je odboru za oborožene sile senata v četrtek povedal, da venezuelski diktator ne zaupa več lastnim ljudem in, da za varnost uporablja le še kubanske varnostnike.

Ameriški admiral Craig Faller je v četrtek povedal, da je venezuelski diktator Nicolás Maduro izgubil zaupanje v Venezuelce in zato za svojo varnost uporablja izključno uvožene kubanske varnostnike. “Menim, da je to dober pokazatelj, komu so zvesti Venezuelci, če so varnostne sile sestavljene iz Kubancev,” je povedal Faller odboru za oborožene sile ameriškega senata in dodal, da je to posledica svetovanja kubanske vlade in informacij njihovih obveščevalnih služb, ki delajo za venezuelski režim. Točne številke, koliko Kubancev deluje na tem področju v Venezueli Faller ni mogel ponuditi, je pa leta 2017 nekdanji visoki predstavnik režima ocenil, da je Maduro uvozil skoraj 100 tisoč kubanskih uradnikov in drugih uslužbencev. Faller je, kot poroča portal Breitbart, še dejal, da so kubanski operativci postali gravitacijsko središče venezuelskega režima, prav tako pa so v državi prisotne tudi ruske varnostne sile, režimu pa naj bi pomagala tudi Kitajska.

Za Madura pripravljeni umreti le še Kubanci, v državi tudi Iran, ki si obeta dostop do venezuelskega urana
Faller pa ni prvi, ki je v zadnjih dneh opozoril na resnost situacije v Venezueli, novi odposlanec ZDA v državi Elliot Abrams je prejšnji teden povedal, da so edini ljudje v Venezueli, ki so še pripravljeni umreti za Madura, Kubanci. “Noben režim toliko pripomogel k ohranjanju razmer iz nočne more za Venezuelce, kot je to storil režim iz Havane,” pa je prejšnji mesec dejal ameriški zunanji minister Mike Pompeo. Prav tako je svetovalec za nacionalno varnost ameriškega predsednika Donalda Trumpa John Bolton opozoril, da je Maduro dovolil “penetracijo” v državo ostalim ameriškim sovražnikom, kot je Iran, ki si po vsej verjetnosti obeta dostop do venezuelskih zalog urana.

J. Ž./Nova24TV

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine