9.6 C
Ljubljana
sobota, 15 maja, 2021

Deutsche Welle trmasto vztraja pri brcanju v temo

Nemška medijska hiša Deutsche Welle, ki je nedavno podelila nagrado »preganjanemu« Blažu Zgagi, v zadnjih dneh dobiva številna pisma, v katerih pisci sprašujejo, po kakšnih kriterijih so nagrado podelili Zgagi. DW, ki je očitno že spoznal, da je s podelitvijo nagrade Zgagi brcnil v temo, pa vseeno noče javno priznati svoje napake in trmasto ter arogantno odgovarja s floskulami, da so zaskrbljeni za novinarsko svobodo in delujejo v obrambo preganjanih. Kar je vsaj v primeru Zgage smešno, saj lahko svobodno objavlja svoje nebuloze in tudi preganjanje mu ne grozi. 

Med tistimi, ki so poslali vprašanje DW po kakšen ključu so podelili priznanje Zgagi, je tudi Keith Miles, oficir Reda Britanskega imperija, ki je poznavalec družbenih in medijskih razmer v Sloveniji. Svoje odlikovanje (OBE) je Miles prejel prav zaradi svojega dela pri poglabljanju bilateralnih odnosov med Združenim Kraljestvom in Slovenijo. A tudi Miles ni dobil s strani DW kakšnega konkretnega odgovora. Vodja odnosov z javnostjo pri DW Christoph Jumpelt je odgovoril s kratkim sporočilom, polnim floskul, ki daje vtis, da Jumpelt (in verjetno tudi ostali v redakciji DW) nimajo niti najmanjšega pojma, kakšno je dejansko stanje v Sloveniji. Dodal je še link do članka v DW, ki poroča o »preganjanju« Zgage, iz zgradbe članka pa je razvidno, da se je avtor opiral samo na subjektivne trditve Zgage in na članek, ki ga je objavil hrvaški Nacional in katerega avtor je prav Zgaga. Po domače povedano, povzel je vse, kar mu je naložil Zgaga, drugo mnenja pa avtorja ni zanimalo in ga očitno niti ni iskal. In glede na odgovore službe za stike z javnostjo DW, drugo mnenje očitno ne zanima nobenega v tem nemškem mediju.

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine