14.2 C
Ljubljana
nedelja, 16 junija, 2024

Demokrati v senatu glasovali proti novemu poskusu prepovedi ubijanja novorojenčkov, Trump upravičeno pobesnel

Ameriški predsednik Donald Trump je doslej demokrate obtoževal, da podpirajo morilce, tihotapce mamil in teroriste, v ponedeljek pa je seznamu dodal še, da so za pobijanje dojenčkov. 

“Gre za enega najbolj šokantnih glasovanj v zgodovini kongresa,” je na Twitterju zapisal Trump in dodal, da bi se morali vsi strinjati, ko gre za varovanje življenj nedolžnih dojenčkov. Demokrati v senatu so namreč glasovali proti republikanskemu predlogu za zapiranje zdravnikov, ki med splavom ne skušajo rešiti novorojenčka.

Šlo je za nov poskus prepovedi splava v pozni nosečnosti, ki mu nasprotniki pravijo splav ob delnem rojstvu. Tak postopek se izvaja le v redkih primerih, ko zdravniki ugotovijo, da novorojenček ne bo preživel zunaj maternice ali pa gre za odločitev med življenjem nosečnice in nerojenega otroka.

Za predlog zakona je glasovalo 53 senatorjev, proti jih je bilo 44, vendar je šlo za proceduralno glasovanje, za katero je bilo potrebno zbrati 60 glasov. Spomladi bodo s podobnim predlogom poskusili tudi republikanci v predstavniškem domu kongresa, poroča STA.

H. M./Nova24TV

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine