5.8 C
Ljubljana
torek, 6 decembra, 2022

Ameriški demokrati brez načrta, kako se soočiti z izzivi časa

Piše: A. Sajovic

Dober mesec pred vmesnimi volitvami v ZDA, kjer se bodo ameriški volivci odločali o svojih poslancih, senatorjih in guvernerjih vse še vedno kaže, da bodo Demokrati prejeli hud udarec in utrpeli hude izgube v kongresu.

Velik razlog za tem pa se skriva v slabem predsedovanju Joe Bidena, z delovanjem katerega je po anketah sodeč zgolj 39 odstotkov Američanov. Slednji je namreč svojo celotno kampanjo vodil na sporočilu, da Donald Trump ni sposoben biti predsednik brez kakšnih resnih političnih načrtov in pozicij, ki jih bo udejanil. ZDA se je tako kot večina drugega sveta znašla v ekonomski stiski po pandemiji Covid in začetku vojne v Ukrajini. Inflacija je trenutno glavna tema v ameriški politiki in demokratska stranka s s svojim predsednikom na čelu se ne uspe uspešno zoperstaviti draginji, ki pustoši po deželi svobodnih in domu pogumnih.

Bidenova prejšnja tiskovna predstavnica Jen Psaki je prav tako izjavila, da postajajo vmesne volitve referendum o uspešnosti Bidenove administracije in s pomanjkanjem sovražne figure (Trumpa) so Demokrati v hudi stiski, saj slednji nimajo (realnih) načrtov na področju gospodarstva in kriminala, ki bosta glavni jeziček na tehtnici na vmesnih volitvah.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine