21.1 C
Ljubljana
sobota, 20 julija, 2024

Dementni in opešani Biden v pogovoru za televizijo ABC zavrnil možnost odstopa od predsedniške kampanje

Piše: STA, B.S.

Ameriški predsednik Joe Biden je v pogovoru za televizijo ABC v petek zvečer po lokalnem času zavrnil možnost odstopa od predsedniške kampanje in po priznanju, da je imel na televizijskem soočenju z Donaldom Trumpom slab nastop, zatrdil, da je še vedno najbolj usposobljen kandidat za zmago proti republikancu.

Vendar pa so skoraj vsi analitiki ameriških televizij po intervjuju menili, da z nastopom ni nikogar prepričal, saj naj bi podobno kot na soočenju s Trumpom kazal vseh svojih 81 let.

Biden je zavrnil vztrajna vprašanja voditelja Georgea Stephanopoulosa, ali je pripravljen opraviti kognitivni test, in dejal, da ima kognitivni test vsak dan med opravljanjem svojega dela.

Intervju je bil prijazen, čeprav je Stephanopoulos postavil vsa glavna vprašanja, ki po soočenju Bidna in Trumpa skrbijo demokrate.

Stephanopoulos ga je spraševal o pozivih demokratskih kongresnikov, naj odstopi, Biden je zatrdil, da ga vsi pozivajo, naj ostane v tekmi, odgovornost za pozive k odstopu pa je naprtil medijem. Zavračal je voditeljeve navedbe o tem, da zaostaja v anketah, in trdil, da imajo svoje ankete, ki kažejo drugo podobo. Dejal je, da bo odstopil od kampanje le, če pride iz nebes Bog in mu to pove.

Na vprašanje, ali je iskren sam s seboj, da bo res sposoben zmagati na volitvah in nadaljevati z delom predsednika ZDA, je Biden zatrdil, da je, sicer se ne bi podal v kampanjo. Zagotovil je, da je še vedno najboljši kandidat za zmago proti Trumpu in med drugim za to, da drži skupaj zvezo Nato, ker po njegovih besedah tega ni sposoben nihče drug.

Veliki finančni podporniki demokratke stranke so očitno drugačnega mnenja kot Biden. Več jih je že sporočilo, da ne bodo več financirali Bidenove predsednike kampanje, ker pač ne želijo tratiti denarja za izgubljeno stvar. Zato so pozvali vodstvo demokratske stranke, naj prepriča Bidena k umiku in postavi novega kandidata, če želijo finančno podporo za predsedniško kampanjo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine