7.4 C
Ljubljana
torek, 16 aprila, 2024

Dekleta, ki so gola pozirala v Dubaju, pričala o strašnih razmerah v zaporu: Sojetnice so jih skušale celo umoriti!

Piše: Domen Mezeg

Ducat žensk je bilo pridržanih s strani dubajske policije potem, ko so te v začetku aprila, sredi belega dne, na balkonu v središču mesta, pozirale za golo fotografiranje. V skladu z lokalno zakonodajo jim grozilo šest mesecev za zapahi, a so bile naposled izgnane. Zadnje informacije govorijo o strahotnih razmerah v katerih so se priprta dekleta znašla. Sojetnice naj bi jih skušale umoriti, hranili pa so jih z neokusnim rižem. Prav tako jim niso nudili osnovnih higienskih pripomočkov. 

Eno izmed deklet, ki se je udeležilo razvpitega golega fotografiranja na balkonu nebotičnika v Dubaju, je sporočilo, da so sozapornice poskušale umoriti 12 zaprtih ukrajinskih deklet, medtem ko so se skupaj znašle v eni zaporniški celici. Ena izmed udeleženk “šova”, in ki je bila deportirana iz Združenih arabskih emiratov, je poročala, da so jim policisti pobrali mobilne telefone, jih namestili v prostoru z eno samo vzmetnico in nahranili z brezokusnim rižem. Znano je tudi, da jih niso redno hranili, in da so imele nekatera dekleta menstruacijo, a kljub temu niso dobila ustreznih higienskih pripomočkov, odrekali pa so jim celo toaletni papir. Šele naknadno so jim namestili v različnih celicah, poroča RT.

5. aprila je v medijih odjeknila novica, da je bila večja skupina deklet, sicer manekenk, aretiranih v Dubaju, potem ko je v javnost prišel videoposnetek, ki prikazuje preko ducata deklet, ki so gole pozirale.

Senzacija, ki se je sprevrgla v nočno moro
Posnetek je postal prava senzacija na družbenih omrežjih. Nek lokalni stanovalec pa je posnel dekleta iz druge zgradbe, in sicer v razkošni soseski Marina. Ženske so bile seveda aretirane in obtožene kršenja strogih zakonov, ki veljajo v tej konservativni državi. Obtoževalo se jih je razvratnega vedenja. Najprej jim je sicer grozila zaporna kazen, ampak se je pozneje izkazalo, da bodo namesto tega doživele izgon iz države v svojo domovino. Kar 12 izmed njih naj bi jih prihajalo iz Ukrajine.

Fotografija, zaradi katere so dekleta pristala v zaporu. (Foto: družbena omrežja)

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine