6.6 C
Ljubljana
nedelja, 17 oktobra, 2021

Danska hoče sprejeti nov zakon, s katerim bo omejila število prebivalcev ne-evropskega izvora v svojih soseskah

Piše: A. S.

Danska želi omejiti število ne-evropskih priseljencev v mestih. Danske oblasti so predstavile osnutek novega zakona, ki bi omejeval število prebivalcev »ne-zahodnega« izvora na 30 odstotkov.

Dansko notranje ministrstvo je predstavilo novo zakonodajo v sklopu boja proti »vzporednim družbam«, ki zaradi množičnih migracij postajajo precej velika težava v tej severnjaški državi. V vsaki soseski bi v obdobju naslednjih desetih let omejili migrante na največ 30 odstotkov prebivalstva. Notranji minister Kaare Dybvad je izjavil, da veliko število ne-zahodnih tujcev na določenem območju zvišuje možnost nastajanja »paralelnih religijskih in kulturnih družb«.

Predlog o novem zakonu bodo obravnavale danske stranke, se pa pričakuje da bo zakon sprejet. Glede na trenutne statistike naj bi bilo 11,8 odstotkov danskega prebivalstva, ki šteje 5,8 milijonov, tujega izvora.

Vzporedne družbe, kjer de facto velja šeriatsko pravo, so težava s katero se soočajo mnoge evropske države, ki so v preteklosti sprejele veliko število migrantov. Samo dejstvo nastajanja takšnih družb pa nam daje vedeti, da so poskusi integracije večinoma neuspešni, saj gre za neko vrsto prostovoljne segregacije prišlekov, ki se požvižgajo na običaje in zakone države gostiteljice.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine