20.6 C
Ljubljana
torek, 16 avgusta, 2022

Danska Generacija identitete organizirala tekmovanje za sirijske begunce, zmagovalec zadane brezplačno pot nazaj v Sirijo

Piše: A. S.

Danska podružnica mednarodnega gibanja Generacija identitete je pred kratkim izvedla domiselno simbolično akcijo, s katero želi opozarjati na problematiko množičnega priseljevanja in potrebo po »re-migraciji«. Na ulicah Kopenhagna so identitarci delili letake s katerimi so sirijske »begunce« in migrante pozivali naj se udeležijo tekmovanja »Zadenite pot domov v Sirijo«.

Po njihovih besedah želijo spodbuditi vlado, da začne z »re-migracijami« beguncev, saj so že februarja danske oblasti naznanile, da je postalo za sirijske begunce varno, da se vrnejo domov. Takrat so mediji na Danskem poročali, da so oblasti Sirijcem, ki so dobili na Danskem azil sporočile, da je čas za vrnitev domov. Vendar pa je na Danskem, kot opozarjajo identitarci, še vedno približno 43,000 Sirijcev in njihovih potomcev, ki se morajo vrniti domov, če naj bi imeli napori vlade kakršenkoli učinek. Sedaj, ko je v Siriji v mnogih predelih znova varno, se morajo po mnenju identitarcev begunci vrniti domov, kjer naj zavihajo rokave in lastno domovino spravijo v red.

foto: https://identitaer.dk/

Pobuda identitarcev, v kateri kot pravijo, lahko sodelujejo vsi Sirijci, starejši od 18 let, je naletela na mešane odzive, saj je bilo kar nekaj migrantov ob pogledu na identitarce, ki so bili oblečeni kot, da se odpravljajo na plažo, ter na letake, ki pozivajo vrnitev v sončno Sirijo, precej razburjenih.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine