-1.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 6 februarja, 2023

Cnn je zaprl svoje pisarne zaradi povišanja števila okužb s covid-19

Piše: Jože Jan

Informacijski velikan Združenih držav je zaradi povišanja števila okuženih odredil, da bo večina zaposlenih delala od doma. V pisarne bodo hodili le nepogrešljivi delavci, ki pa bodo morali vedno nositi maske. Podjetje je že odredilo, da morajo biti vsi zaposleni cepljeni.

Predsednik CNN je v izjavi pojasnil, da je ukrep zaprtja pisarn bil sprejet »zaradi previdnosti« in da bodo s tem »zaščiteni tudi tisti, ki bodo še naprej hodili v pisarne, ker bo tam manjše število ljudi.« Podjetje pričakuje, da se bodo delavci vrnili januarja.

Podjetje je tudi navedlo, da morajo zaposleni vedno nositi maske. Poleg tega bodo izvedene spremembe v studiih in kontrolnih sobah, da bi zmanjšali število ljudi. »V bistvu smo se vrnili k protokolom za leto 2020,« so izjavili.

CNN že mesece zahteva, da se vsi zaposleni cepijo proti koronavirusu. Avgusta so v CNN v okviru politike nične tolerance odpustil tri zaposlene, ker so prišli v pisarno ne da bi bili cepljeni.

CNN ima sedež v Atlanti, pisarne pa na številnih drugih lokacijah v ZDA. Sredi širjenja različice Omicron se je število okuženih znatno povečalo predvsem v pisarnah v Los Angelesu, New Yorku in Londonu.

Tudi druga velika ameriška podjetja so zaostrila ukrepe.

Tehnološki velikan Google je opozoril zaposlene, da lahko izgubijo plačo ali celo delo, če ne prijavijo svojega statusa cepljenja. »Močno verjamemo, da so naše zahteve cepljenja eden najpomembnejših načinov za ohranjanje varnosti in zdravja naše delovne sile in delovanja našega podjetja,« so izjavili za tiskovno agencijo AFP.

Meta, matično podjetje Facebooka, je svojim zaposlenim ponudila možnost izbire med delom doma ali v pisarni.

Amazon, ki je predlagal, da bi se januarja delavci vrnili na delo v pisarnah vsaj trikrat na teden, so izjavili, da bodo ta predlog odložili do izboljšanja epidemioloških razmer.

Apple je ponovno uvedel obvezno uporabo mask v vseh trgovinah v ZDA. Proizvajalec iPhone je ta teden začasno zaprl tudi trgovine na Floridi, v Marylandu ter v kanadski provinci Ontario.

Vir: Infobae, Argentina

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine