16 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Član socialdemokratov: Pravila islama so bolj pomembna kot državna pravila

Član švedskih Socialdemokratov pred volitvami v arabščini sporočil, da so pravila islama bolj pomembna od švedskih pravil.

“Pravila islama so bolj pomebna od švedskih pravil. Delno zaradi tega se mora ženskam, ki želijo sleči naglavno prekrivalo, nasprotovati na različne načine,” je za Radio Sweden v arabščini povedal politik socialdemokratov Per-Ola Matsson.

Matsson je bil več let član Socialdemokratov pod vodstvom trenutnega premiera Stefvana Lofvena. Do nedavnega pa je bil po poročanju Voice of Europe na volilni listi za mestni svet, deželni svet ter nacionalni parlament. Matsson se je branil, da povedanega ni mislil resno češ, da tudi njegova sestra ne nosi hidžaba. Vseeno je potrdil, da je bil prevod iz arabščine natančen. Zaradi tega so ga zdaj prislili, da izstopi iz stranke.

Švedski premier Stefan Lofven (vir: twitter)

Primer je izbruhnil v zelo občutljivem obdobju, ko si švedski Socialdemokrati želijo nadaljevati z delom manjšinske vlade, ki je do sedaj vodila državo. Samo vprašanje je, ali bodo take izjave Levega bloka prepričale Desni blok v formiranje večinske koalicije z desnimi Švedskimi demokrati.

Ivan Šokić

Zadnje novice

Sorodne vsebine