12.9 C
Ljubljana
petek, 7 oktobra, 2022

Češka prepoveduje potovanja v več afriških in južnoameriških držav

Piše: P.T.

Češka bo v prizadevanjih za zajezitev širjenja novih različic novega koronavirusa svojim državljanom prepovedala potovanja v več afriških in južnoameriških držav, je v sredo sporočila vlada.

Češko ministrstvo za zdravje je sporočilo, da bo prepoved potovanja z nekaterimi izjemami veljala od 26. februarja do 11. aprila, poroča tiskovna agencija Reuters na spletni strani. Prepoved potovanj velja med drugim za Bocvano, Brazilijo, Južno Afriko, Kenijo, Malavi in Tanzanijo, vključno z Zanzibarjem.

Na Češkem so zaradi hitrega naraščanja števila novih okužb in števila bolnikov, ki potrebujejo intenzivno bolnišnično nego, intenzivni oddelki na robu zmogljivosti. Češka je po številu novih okužb na 100.000 prebivalcev v minulih 14 dneh – ta incidenca se nevarno približuje 1000 – v pandemiji ne le najhuje prizadeta država v EU, ampak tudi na svetu, je v torek poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Po podatkih Worldometra se je doslej na Češkem z novim koronavirusom okužilo 1.037.430 ljudi, umrlo pa je 19.682 covidnih bolnikov.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine