17 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Bruselj potrdil še eno slovensko shemo za podporo podjetjem

Evropska komisija je Sloveniji odobrila shemo za oprostitev plačila najemnine za najemnike poslovnih nepremičnin, ki jih upravljajo javni organi. Shema bo Sloveniji omogočila, da še dodatno podpre podjetja, ki jih je prizadel izbruh novega koronavirusa, so ocenili v Bruslju. Že minuli teden pa so potrdili dve milijardi evrov težak paket pomoči.

Komisija je shemo odobrila v skladu z začasnim okvirom državne pomoči, ki ga je sprejela 19. marca, spremenila pa 3. aprila, so sporočili iz Bruslja. Meni namreč, da je skladna s pogoji iz začasnega okvira.

V okviru sheme bo javna podpora zagotovljena v obliki delne ali popolne oprostitve plačila najemnine za najemnike poslovnih nepremičnin, ki jih upravljajo slovenski javni organi. Vrednost podpore je 500.000 evrov.

Že minuli petek pa je komisija Sloveniji odobrila shemo državne pomoči v vrednosti dveh milijard evrov za podporo gospodarstvu v času epidemije.

“Shemi bosta podprli nujne likvidnostne potrebe podjetij in jim pomagali prestati te težke čase. V sodelovanju z državami članicami še naprej skrbimo, da se lahko nacionalni podporni ukrepi po vsej EU uvedejo pravočasno, usklajeno in učinkovito,” je dejala izvršna podpredsednica komisije, pristojna za konkurenčnost, Margrethe Vestager.

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam. 

Zadnje novice

Sorodne vsebine