7.5 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Bruselj ima težave! Po novem tudi Grčija med državami, ki ne želijo več sprejemati migrantov!

Če so se globalisti, ki gospodarijo v evropskih institucijah, lahko po mili volji z grožnjami izživljali nad neubogljivimi državami, kot sta Poljska in Madžarska, bodo po novem imeli velike težave, saj se po novem evropskim migrantskim planom upirajo tudi Grki.

 

Kot poročajo nekateri mediji, bi to lahko pomenilo prelomen trenutek za evropsko migrantsko politiko, pa tudi velik udarec za globaliste. Grčija je zaradi svoje geostrateške lege na jugovzhodu Evrope pomembna tranzitna država za migrante, zlasti tiste iz arabskih držav. Ker pa so številni otoki zaradi migrantskega nasilja zelo prizadeti, kar Grčiji močno škoduje pri turizmu, se grška vlada pripravlja na zaporo meja. Minister za migracije Notis Mitarakis je celo javno sporočil, da je vlada spremenila načrte glede migracij, tudi zaradi ostrih odzivov lokalnih oblasti v krajih, kjer je migrantov največ.

Očitno pa novih migrantskih centrov in kampov ne bo več mogoče graditi, saj se lokalni prebivalci upirajo s protesti in postavljajo blokade. Problem pa je predvsem dejstvo, da je tudi Grčija članica EU, slednja pa je leta 2016 sklenila sporazum s Turčijo. Posledica sporazuma je, da se migranti iz Turčije preko grških otokov prebijajo na obalo Grčije in nato skušajo nadaljevati pot. Uradniki OZN sicer svarijo, češ da bi ustavitev gradnje migrantskih centrov lahko pomenila še slabše pogoje za bivanje migrantov, a očitno se bo vlada problema lotila na drugačen način in bo skušala ustaviti nove migrante.

Zadnje novice

Sorodne vsebine